Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov zvládl záchranářský souboj, Přeštice porazil 3:2

 
sobota, 28. dubna 2018, 15:21, aktualizováno 28. dubna 2018, 13:20

Krumlovský trenér Václav Domin si po bitvě o udržení s předposledními Přešticemi mohl zhluboka oddechnout. Slavojáci na vlastním trávníku poprvé na jaře získali tři body a divizního nováčka udrželi pod sebou, na sestupovém čtrnáctém místě.

Fotbalisté Č. Krumlova ve 23. kole divize A vyhráli 3:2 na domácím hřišti se západočeskými Přešticemi a v tabulce jim odskočili na tři body. Mezi střelce se zapsali oba útočníci Wagner s Tauberem, vítězný gól vsítil Novák z pokutového kopu za faul na střídajícího Tůmu.

„Hned za začátku musím ocenit zisk tří bodů. Už v prvním poločase jsme si měli vybudovat rozhodující náskok. Šance měli třeba Tauber, Wagner a další, ale první gól dali hosté. Naštěstí se nám rychle podařilo odpovědět a vyrovnat a do konce poločasu otočit skóre,“ uvedl k průběhu první půle krumlovský kouč Václav Domin.

Domácí měli v prvním dějství převahu a šance, ale přibrzdil je zbytečný kiks brankáře Říhy, který neudržel míč po rohu a Matěj Strejček měl lehkou práci. Naštěstí pro slavojáky stačili odpovědět hned po dvou minutách, kdy hosté chybovali v rozehrávce, Beránek posunul na nabíhajícího Jakuba Wagnera, který zakončil výpad do otevřené obrany prudkou střelou po zemi. Pět minut před pauzou odcentroval přes před branku Sláma a Tomáš Tauber umístěnou hlavičkou překonal brankáře Šampalíka podruhé.

Beránkův průnik a zbytečný faul

Po změně stran se Západočeši pokoušeli dobýt domácí obranu nakopávanými centry. „Hosté přijeli s taktikou hrát dlouhé balony na nebezpečného Ansumu, ale ten přesto srovnal. Nedokázali jsme se v tuhle chvíli s jejich stylem vyrovnat, spíš jsme se přizpůsobili. Ale i tak jsme znova po jejich úspěchu kontrovali,“ těšila Domina rychlá odpověď. 

Vyrovnání se dočkali až v 73. minutě, kdy nákop gólmana Šampalíka propadl do šestnáctky k nabíhajícímu Ansumovi, jehož střela z úhlu skončila v síti. Začínalo se odznovu. Zelenobílí stačili bleskově zareagovat po výborném průniku kapitána Beránka až k šestnáctce a přihrávce na zabíhajícího Tůmu, kterého téměř u autové čáry brankář zcela zbytečně fauloval a domácí získali výhodu pokutového kopu. Václav Novák měl pevné nervy a bezpečně proměnil. V závěru se hosté snažili o vyrovnání, ale domácí je do vážnější příležitosti nepustili.

Cenné tři body zůstaly pod krumlovským zámkem. „Možná se naše hra nemusela divákům líbit, ale v prvním poločase jsme snad ukázali, že umíme předvádět i kombinační fotbal. Soupeř sice potom srovnal, ale kluci ty body ubojovali. Je pro nás v současné situaci důležitější zisk bodů než líbivá hra,“ uzavřel Domin.


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Přeštice 3:2 (2:1)

Branky: 26. Wagner, 39. Tauber, 75. Novák (pen.) - 24. Strejček, 73. Ansuma. Rozhodčí: Šedivka - Fojtík, Štuk. Delegát: Pešek. ŽK: 2:0 (88. Tůma, 90. Říha). Diváků: 145.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Kabele, Dudák, Švec (63. Tůma) – Sláma (71. Neckář), Kroupa, Novák, Mravec – Wagner (91. Svoboda), Tauber (90. Persán). Trenér Václav Domin.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama