Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov vs. Sedlčany, zápas rozdílných poločasů se smolným koncem

 
sobota, 31. března 2018, 12:59

Blízko k bodovému zisku byl krumlovský Slavoj v utkání s Tatranem Sedlčany. Po přestávce zlepšil hru, Tauberem zaslouženě vyrovnal, a když se nadechoval k závěrečnému náporu, podnikli hosté osm minut před koncem rychlý brejk a zasadili Jihočechům druhý úder.

První poločas nezastihl slavojáky v nejlepším rozpoložení. Sedlčany byly všude první a domácí předčili ve všech směrech. V krumlovské brance debutoval mladičký František Říha, který přišel v březnu z Kaplice, kde chytal I. B třídu. A patřil mezi nejlepší hráče trenéra Domina, který postrádal maroda Slámu a čerstvého otce Beránka.

Středočeši vycházeli ze zajištěné obrany k rychlým brejkům a domácí obraně dělali velké starosti. První velkou příležitost si po protiútoku vypracovali v 9. minutě, unikající Dvořák střílel do brankáře. Následovala však špatná rozehrávka domácích, míč putoval před velké vápno domácích, kde se šikovně uvolnil Haas, posunul do vápna na nabíhajícího Martina Hájka a ten tváří v tvář brankáři zamířil přesně po zemi k tyči.

Zelenobílí se dostávali k brance Milana Vančáta (zimní posila ze Sedlice) jen sporadicky. Výjimkou byly dvě nadějné akce. V 13. minutě to zkoušel Tauber, avšak Vančát stačil vyrazit na roh. Ve 27. minutě vnikl po narážečce do šestnáctky Persán, ale mířil nepřesně. V závěru prvního poločasu zahrozili dvakrát hosté, ale na výborně chytajícího Říhu si nepřišli.

Druhý gól přišel, ale na druhé straně

Po přestávce domácí výrazně přidali a rázem byli daleko nebezpečnější. Odměny se dočkali už po deseti minutách. Nejprve musel vyběhnout daleko z branky Říha, aby dobře zasáhl před unikajícím Němcem. A pak to přišlo. Střídající Svoboda šel důrazně do souboje, skluzem sebral soupeři míč, nacentroval na malé vápno a Tomáš Tauber rybičkou rozjásal domácí fanoušky.

Obrat mohli domácí dokonat po hodině hry. Kabele poslal z první centr před sedlčanskou branku přes na Tauberovu hlavu, ale Vančát vytasil parádní zákrok a vytěsnil míč na roh. V 75. minutě po Persánově přihrávce střílel z úhlu znovu Tauber, Vančát byl připraven. Domácí měli převahu, zahrávali několik rohů, ale kýženého druhého gólu se nedočkali.

Naopak. Přišla 83. minuta a zdrcující úder Sedlčan, které první vážnější návštěvu před domácí svatyní ve druhé půli korunovaly vítěznou brankou. Brejk do otevřené obrany zakončil Kryštof Kvěch obstřelením bránícího Tůmy a technická střela zaplula přesně k tyči. Škoda, slavojáci měli k bodům hodně blízko.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Nerad to říkám, ale první poločas byl z naší strany hrozný. Byli jsme pomalejší, soupeř byl pohyblivější, živější. Hrál na brejky, nestačili jsme. Naštěstí pro nás zažil úspěšnou premiéru v divizi devatenáctiletý gólman Říha, který k nám přišel z Kaplice. Předvedl několik výborných zákroků, při nichž zneškodnil šance soupeře. Ale stejně jsme inkasovali. Záloha nepracovala, tak jak měla, obrana byla přetížená. O přestávce jsem musel klukům říct, že takovýhle fotbal se mi nelíbí, že mají na víc. Vzali si to k srdci a předváděli jinou hru. I díky tomu se nám podařilo vyrovnat. Jenže pak se Sedlčanům podařilo z ojedinělého útoku znovu jít do vedení. Možná jsme si to zavinili sami, protože předtím jsme zahrávali standardku na polovině protivníka. Jenže přišla ztráta míče, rychlý přechod do protiútoku.  A to se už nám nepodařilo zvrátit. Škoda, měli jsme blízko aspoň ke dvěma bodům, kdyby se kopaly penalty, jak říkáš.“

Slavojáci oslavují vyrovnávací gól. Bohužel, na body nastačil.


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Tatran Sedlčany 1:2 (0:1)

Branky: 55. Tauber – 10. Hájek, 82. Kvěch. Rozhodčí: Pálek – Langmajer, Duda. Delegát: Tereba. ŽK: 3:2 (Mravec, Tůma, Svoboda – Vystyd, Haas). Diváků: 153.

Č. Krumlov: Říha – Švec, Kabele, Dudák, Mravec (46. Svoboda) – Kroupa (86. Neckář), Tůma, Novák, Persán (78. Strapek) – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha