Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Povedené představení Jankova s Hlubokou

 
pondělí, 12. února 2018, 09:55

Vcelku povedené vystoupení mají za sebou fotbalisté divizního Jankova. Ti v sobotu v podvečer za umělého osvětlení nastoupili proti Hluboké nad Vltavou a po dobrém výkonu zvítězili jasně 4:0. Zápas měli po celou dobu ve své moci, mimo čtyř branek ještě dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci a několik velice dobrých příležitostí neproměnili. Svůj druhý zápas za Jankov odehrál Marek Smetana, jenž se na výhře podepsal dvěma góly.

Divizní tým vstoupil do utkání aktivně. Rychlým přístupem a agresivním napadáním získával spousty míčů již na polovině Hluboké, což mu umožnilo dostat se do trvalejšího tlaku. Z toho samozřejmě pramenily šance a taktéž góly.

Marek Smetana nastoupil na hrotu a první šanci ke skórování měl v 11. minutě po krásném uvolnění se Jirkovského na pravé straně a následném přesném centru, jenže mladý útočník na Brašničku nevyzrál. V 19. minutě chyboval Stráský, čehož využil Fajtl, avšak jeho střele chyběla větší přesnost. To už neplatí o akci z 21. minuty. Vojtěch Bürger narýsoval krásnou přihrávku do pokutového území na rozběhnutého Jakuba Zajíce, který potvrdil výbornou střeleckou formu. Ve třetím zimním utkání z pozice levého obránce vsítil třetí gól - 0:1.

Nadvláda hostů pokračovala i nadále. Ve 33. minutě si na Sedlicův centr počíhal Beránek, střelou z voleje se mu zařízení trefit nepodařilo. Blíže k brance byl Bürger, jenž se technickou střelou pokoušel potrestat Brašničkovo vyběhnutí mimo vápno, míč ke smůle Jankova skončil na břevně.

Šance Hluboké? Mnoho jich nebylo. Vypíchnout lze hlavičku Legdana směřující pod břevno, která skončila v Komárkové náruči, o chvíli později to podobně jako Bürger na jedné straně zkoušel Lukáš Adam na té druhé, leč jeho pokus o lob skončil dva metry vedle jankovské branky.

Poté měl další gólovku Smetana, i tentokráte ze vzájemného souboje vyšel vítězně gólman Brašnička. Ale ve 40. minutě se už osmnáctiletá posila Jankova dočkala. Po nákopu Fajtla do pokutového území se míč odrazil přímo ke kopačkám Marka Smetany, a ten už neměl problémy - 0:2. Hluboká zahrozila ještě jednou a opět po standardní situaci, Tomáš Antoš hlavou branku Jana Komárka přestřelil.

Otázkou bylo, co Jankovští nabídnou po změně stran. V předchozích zápasech totiž druhé poločasy zůstaly, slušně řečeno, za očekáváním. Tentokrát to bylo mnohem lepší. Na výkon z úvodního dějství sice úplně nenavázali, nicméně stále hráli v utkání s Hlubokou prim a zápas měli jasně ve své moci. Šanci na navýšení výsledku měl v 53. minutě Rytíř, jehož dobrou střelu Brašnička nohou vyrazil na rohový kop.

V 59. minutě příkladně zabojoval Sedlic, získal míč, přihrál jej do střelecké pozice a Jan Šebelka zamířil přesně k tyči - 0:3. Následné minuty se nesly ve znamení lehce vyrovnanější pasáže, přesto lze říci, že balon byl častěji v moci fotbalistů Jankova. A ti ještě v závěru gólově udeřili. Nejprve v 80. minutě po hezké akci Smetany na pravé straně orazítkoval střelou z vápna tyč Patrik Sedlic, o tři minuty později po Šebelkově centru upravil skóre na konečných 4:0 svojí druhou trefou v utkání Marek Smetana. Předvedená hra Jankova mohla fanoušky v chladném počasí přeci jen trochu zahřát.

Petr Maxa, asistent trenéra SK Jankov: „S dnešním výkonem můžeme být spokojeni. Kluci nám ukázali, že umí hrát fotbal. Chtěli jsme po nich, aby hráli náročně sami k sobě, aby se na hřišti vydali, podstoupili všechny souboje, nebyli líní na krok, a ty fotbalové věci se k tomu nalepí. Tím, že to splnili, dokázali, že to jde a takhle by to mělo vypadat vždy. Věřím, že i oni sami musí mít z tohoto zápasu dobrý pocit. Měli jsme ohromný počet získaných míčů na útočné polovině, ještě musíme doladit následnou realizaci v přesnější zakončení. Varovným znamením byly standardky Hluboké, po kterých se téměř vždy její hráči dostali k hlavičkovému zakončení, na to musíme dávat větší pozor. Celkově jsme ale spokojeni, jen na to navázat!"

TJ Hluboká nad Vltavou - SK Jankov 0:4 (0:2)

 Branky: 40. a 83. Smetana, 21. Zajíc, 59. Šebelka. Rozhodčí: Jarolím. Bez karet. Diváků: 50.

 TJ Hluboká nad Vltavou: Brašnička - Jonáš, Čermín, Legdan, Krátký – Stráský, Němec, Rubick, Antoš – Hájek, T. Adam. Střídali L. Adam, Křiváček.

SK Jankov: Komárek (46. Pavelec) - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc – Beránek, Maršán, Fajtl, Sedlic, Bürger – Smetana. Střídali Šebelka, Rytíř, Kočer.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák