Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov posadily na koně dva rychlé góly. Derby s Krumlovem vyhrál 3:0

 
neděle, 29. října 2017, 17:33

Čtyři měsíce uběhly od posledního vzájemného souboje dvou jihočeských rivalů Jankova a Českého Krumlova. Právě před čtyřmi měsíci šlo o hodně, o setrvání ve čtvrté nejvyšší tuzemské soutěži. Po bezbrankové remíze nakonec slavily oba kluby a na dlouhou tradici vzájemných soubojů tak mohly navázat i dnes.

Tentokrát šlo v uvozovkách "jen" o tři body a prestiž, nicméně právě zmíněná tradice dělá ze soubojů těchto dvou týmů vždy něco víc. Při pohledu na vyrovnanou tabulku to platilo dvojnásob.

Zápas se hrál za velkého větru a ten se pod výsledek vydatně podepsal. Hned v prvním gólu měl několikanásobný podíl. Dlouhý nákop Františka Loška z vlastní poloviny neodhadl mladý gólman Slavoje Votýpka a ten skončil za jeho zády. V 11. minutě Wagnerovu střelu k tyči chytil Pavelec. V 14. minutě zahrávali domácí rohový kop, který Martin Kollár od rohového praporku zakroutil přímo do branky - 2:0.

Více se toho v první půli nestalo a v podobném duchu se odehrával i druhý poločas. V těžkých podmínkách se oba týmy jen velice těžko dostávaly do šancí. Až v 68. minutě po hezké kombinaci Sedlice, Beránka a Davida Mensaha domácí ghanským útočníkem navýšili skóre na 3:0.

Krumlov byl nejblíže gólu asi v 88. minutě, ale Neckářovu střelu odvrátili z brankové čáry domácí zadáci. Po výhře v Soběslavi zvládli svěřenci Ivo Čecha i druhé Jihočeské derby v řadě!


SK Jankov – FK Slavoj Č. Krumlov 3:0 (2:0)

Branky: 5. Lošek, 14. Kollár, 68. Mensah. Rozhodčí: Fojtík - Raplík, Braun. Delegát: Bláha. ŽK: 2:0 (Kroneisl, Bürger). Diváků: 228.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Zajíc - Bürger, Fajtl (88. Prediger), Kollár, Beránek (85. Rytíř) - Šebelka (65. Sedlic), Mensah (83. Armah). Trenér Ivo Čech.

Č. Krumlov: Votýpka (46. Kříž) - Mravec (62. Beránek), Kabele, Dudák, Zatloukal - Wagner (46. Babka), Novák, Kroupa, Persán - Klivanda, Sláma (76. Neckář). Trenér Václav Domin.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama