Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov se vrátil z Mariánských Lázní s prázdnou

 
úterý, 26. září 2017, 11:41

Cestou na utkání do dalekých Mariánských Lázní řešili fotbalisté Jankova problémy s porouchaným autobusem. Naštěstí jeli s dostatečným předstihem a zhruba hodinové zdržení nemělo vliv na tradiční předzápasovou přípravu. Po vyrovnané první půli se však Jihočeši nechali po změně stran zatlačit a gólem dvanáct minut před koncem nezískali ani bod!

A že k němu nebylo daleko. V první půli nastřelil Marek Kroneisl břevno, v 89.minutě měl na kopačce vyrovnání Patrik Sedlic, avšak ani on nedokázal skórovat. Ofenzivní činnost Jankova je momentálně na divizní kvalitu podprůměrná, a pakliže to svěřenci Ivo Čecha nezlepší, budou mít obrovské potíže. Po sedmém kole okupují sestupové příčky.

Utkání začalo spíše opatrněji. Oba celky věděly, že pro úspěch ve vzájemném duelu bude důležité neinkasovat. První seznamovací střelecký pokus měl na svědomí domácí Petr Holub, jehož nepříjemnou střelu Pavelec zneškodnil. Na druhé straně Jankov zahrozil poprvé v 13.minutě po Zajícově centru a Bürgerově zakončení v pádu. Další nadějná příležitost pro hosty přišla o pět minut později, kdy Zajícův rohový kop proletěl pokutovým územím až k Janu Šebelkovi, jenž vypálil z voleje, avšak také nad branku Šmejkala.

Stav střeleckých pokusů vyrovnal v 26.minutě tvrdě pálící Kavalír, který řádně vyprášil Pavelcovi rukavice. Ovšem blíže k vedoucí trefě byli Jihočeši. V 35.minutě se rozehrávky přímého kopu ujal Marek Kroneisl a předvedl krásnou střelu přes zeď, která se od břevna odrazila na brankovou čáru a následně ven z branky. Jankovu chybělo pár centimetrů, první poločas vyrovnaného zápasu gól nepřinesl.

Druhý poločas odehráli mnohem lépe fotbalisté Viktorie. Od úvodu zvýšili pohyb a vytvářeli si i šance. Jenže v hostující brance doslova čaroval Aleš Pavelec. V 49.minutě si smlsnul proti tutovce Drahoráda, o dvě minuty později vyrazil tvrdou střelu Kabeláka z úhlu. Neskutečně Pavelec podržel svůj tým také v 57.minutě, kdy parádními zákroky vychytal domácí střelce dvakrát z bezprostřední blízkosti během několika málo vteřin. Když v 69.minutě proletěla nebezpečná střela Matěje Kravara kolem šibenice, akcie Jankova na bodový zisk dostávaly reálnější obrysy.

Jenže přišla 78.minuta, pěkná akce domácích na pravé straně vyšperkovaná přesnou přihrávkou do pokutového území, kam si naběhl nejlepší hráč Mariánek Patrik Kavalír a zblízka vstřelil první gól utkání - 1:0. První a zároveň jediný, ovšem nemuselo to tak být. V 89.minutě si totiž Jankov vytvořil obrovskou příležitost k vyrovnání, když po rychlém protiútoku Bürgera s Loškem dostal míč na malé vápno Patrik Sedlic, bohužel míč mu lehce poskočil a jankovský útočník ho poslal zhruba metr nad domácí branku. Viktoria odehrála skvělý druhý poločas. V tomto ohledu si vyhrát zasloužila...


FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 78. Kavalír. Rozhodčí: Szikszay - Hodek, Šlajs. Delegát: Ploch. ŽK: 3:3 (Drahorád, Šilhán 2x - Maršán, Pavelec, Lošek). ČK: 1:0 (90. Šilhán). Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3. Diváci: 250.

M. Lázně: Šmejkal - Kafka, Denk, Forman, Lukáš - Kavalír, Kravar (90. Dubský), Drahorád, Labai (46. Kabelák) - Holub (86. Šilhán), Sadílek.

Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Bürger, Maršán (82. Mensah), Kollár, Šebelka - Sedlic, Armah (72. Beránek).

Nejlepší hráči: Kavalír, Holub - Pavelec

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák