Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí zahájili zimní přípravu. Hlásili se navrátilci Souhrada s Hrdličkou

 
úterý, 9. ledna 2024, 12:58

V pondělí 8. ledna odstartovali zimní přípravu fotbalisté Písku. Úvodní dva tréninky absolvují v domácím prostředí, ve středu odjíždějí na čtyřdenní kondiční soustředění na Šumavu.

„První trénink bude seznamovací jednak s míčem a také s umělým povrchem, protože hráči měli volno a většina z nich se na hřiště dostane po delší době. Ke konci prosince kluci najeli na individuální tréninkové plány, tak doufám, že budou připraveni,“ říkal cestou na první trénink v novém roce trenér třetiligového týmu Milan Nousek.

Zároveň potvrdil, že už ve středu mužstvo odjíždí na soustředění v Novém Dvoře na Šumavě. Trenéři vítají, že napadl sníh, menší nadšení zřejmě bude panovat v hráčské kabině. Hráče čeká nabírání fyzické kondice a ve sněhu pro ně budou tréninky o to náročnější. „Příprava bude dlouhá a změna prostředí vždycky prospěje. Se sněhem musí hráči v zimní přípravě počítat,“ usmívá se Nousek, jehož tým najde zázemí v penzionu U Provazníka.

Ani po návratu ze šumavského soustředění si žlutomodří neodpočinou. Naopak. Trénovat budou v domácím areálu v Písku každý den, o víkendech pak budou hrát zápasy. V tomto režimu se hráči budou připravovat až do druhého únorového týdnu. „Hráče čeká bezpochyby nejnáročnější období v roce, ale takhle je to nastavené všude. Ze zimní přípravy pak fotbalisté čerpají po celý rok, protože letní příprava je krátká,“ vysvětluje Milan Nousek.

Zejména v úvodu přípravy si fotbalisté Písku zahrají se silnými soupeři vesměs z druhé ligy. „Hráči budou muset ukázat, že na třetí ligu jsou dobře připraveni a že v kádru áčka mají své místo,“ pochvaluje si možnost konfrontace s kvalitními druholigovými týmy. Generálu Písečtí odehrají na domácí půdě s béčkem Táborska.

Do přípravy se zapojili odchovanci Souhrada a Hrdlička, kteří byli na hostování. Prvně jmenovaný hrál na podzim divizi v Katovicích, Hrdlička hostoval v přeborových Semicích. Do Katovic se naopak vrátil za větším herním vytížením útočník Vladimír Uher. Na případných posilách se pracuje. „Uvidíme, zatím jednáme,“ naznačil kouč s tím, že si jména prozatím nechá pro sebe.

PROGRAM ZIMNÍ PŘÍPRAVY

10. – 14. ledna, kondiční soustředění, penzion U Provazníka, Nové Dvory
20. ledna, 11:00 FC Písek – FC Silon Táborsko
27. ledna, 10:15 FC Písek – FK Dukla Praha
6. února, 18:00 FC Písek – FK Viktoria Žižkov
10. února, 10:15 FC Písek – 1.FK Příbram
17. února, 13:15 turnaj Kamenice nad Lipou (J. Hradec, Táborsko B)
24. února, 10:15 FC Písek – FC Táborsko B
2. března, zahájení jarní částí ČFL
Napsal(a) Michal Havelka | Foto FC Písek
 


 
Reklama