Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama je v laufu. Písek to odnesl na Složišti až příliš krutě

 
sobota, 23. září 2023, 16:54

Třetiligové jihočeské derby v areálu českobudějovického Složiště vyznělo výsledkově zcela jasně pro rezervu domácího Dynama. Černobílí si díky útočné aktivitě a efektivní střelbě vypracovali čtyřgólový náskok, který hosté zmírnili čestnou trefou až v nastaveném čase. Písečtí nepředvedli špatný výkon, ale doplatili na chybičky v obraně a nevyužívání šancí.

Po necelé úvodní čtvrthodině se vystupňovalo snažení hostů, po jejichž závaru zachránilo domácí tým břevno a také brankář Andrew Colin, který vystihl tvrdou střelu Stanislava Vokurky. Poté se nadechli černobílí. Zatlačili soupeře do hluboké defenzívy, vybojovali dva rohové kopy a po tom druhém se dostal k odraženému míči Sebastien Böhm, vypálil zdálky a proti jeho střele tečované jedním z bránících hráčů ve 21. minutě nedokázal brankář Tomáš Lerch zasáhnout.

Písečtí zkoušeli rychle odpovědět. Akci Františka Beleje v posledním okamžiku odvrátil na roh hrající asistent Dynama Jiří Kladrubský, záhy však z protiútoku zahrozili budějovičtí hráči a po rohu Tomáše Háka vykopávali hosté míč z brankové čáry. Domácí převzali iniciativu a drželi žlutomodré dlouho v jejich pásmu. Z ojedinělé akce ve 39. minutě se neprosadili Štěpán Koreš s Martinem Voráčkem. Krátce před odchodem do šaten naopak mohl zvýšit Robin Polanský, jenže mířil do boční sítě.

Po změně stran si oba soupeři počínali aktivně. Písecký brankář Tomáš Lerch musel reagovat na pokus Libora Bastla a výstavní ránu z kopačky Robina Polanského v 56. minutě vytáhl zpod břevna alespoň na roh. Na protější straně pozlobili obranu Dynama Martin Voráček s Tomášem Arzbergrem, ale bez efektu.

Dynamo zvítězilo potřetí v řadě

V 65. minutě přišel druhý úder domácího mužstva, z jehož tlaku se zrodila akce Robina Polanského a následná střela Milana Šimoníka k levé tyči, na kterou Tomáš Lerch nedosáhl přes veškerou snahu. Lavička hostí reagovala současným vystřídáním na třech postech, ale než se čerství muži stačili zorientovat na trávníku, kopali domácí v 68. minutě další roh a v následné situaci přidal veterán Jiří Kladrubský zblízka třetí gól.

Brzy nato unikl sólově Štěpán Koreš, jenže zezadu ho dobíhala dvojice bránících hráčů a jeho zakončení v tísni neskončilo gólem. V 81. minutě zahřmělo počtvrté u písecké branky. Po nápřahu Martina Práška se míč odrazil od těl dvou obránců a Tomáš Lerch byl zcela bezmocný proti tečované střele. V závěru mohl zkorigovat Martin Voráček, ale hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Stejný hráč poté ještě centroval z levé strany, ale jeho nahrávka nenašla adresáta. Písečtí se dočkali čestného úspěchu v nastaveném čase, kdy zdálky skóroval střídající Jakub Kašpírek.

SK Dynamo Č. Budějovice B – FC Písek 4:1 (1:0)

Góly: 21. Böhm, 65. Šimoník, 68. Kladrubský, 81. Prášek – 90. (+2) Kašpírek. Rozhodčí: Havlík – Lovětínský, Lepič. ŽK: 0:3 (77. Běloušek, 81. Sajtl, 86. Vokurka). Diváků: 208.

Dynamo B: Colin – Šimoník (76. Pařízek), O. Novák, Kladrubský, Mašek – Malecha, Böhm (77. Smejkal), Hák, Bastl (71. Bečvář) – Polanský, Prášek (86. Galovič). Trenér Dušan Žmolík.

FC Písek: T. Lerch – Sajtl (89. Tlapa), Běloušek, Bartizal, Kašpar (67. Kašpírek) – Belej (46. Dohnal), Koreš, Vokurka, Bicenc (67. S. Novák) – Arzberger (67. Pech), Voráček. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama