Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na juniorku Ústí vyrukovaly dvě písecké jedenáctky. Severočeši utržili půltucet

 
sobota, 22. července 2023, 21:57

Písek - Předposlední herní test letní přípravy odehráli Písečtí na jedničku. Mladý tým severočeského Ústí vyprovodili šesti góly. Dvakrát se prosadili útočníci Tomáš Arzberger a Vladimír Uher. Generálku na start třetí ligy sehrají Nouskovi svěřenci příští sobotu (17) na trávníku divizního Slavoje Č. Krumlov.

Písek v přípravě na novou sezonu rozdrtil ústecké mladíky 6:1 a ve čtvrtém utkání letní přípravy poprvé zvítězil.

Domácí trenér Milan Nousek měl k dispozici všechny hráče, navíc se mu v týdnu hlásily další posily. Do zápasu postavil hned dvě jedenáctky. „Do první poločasu jsme nasadili hráče, které dobře známe, do druhého zase většinu mladíků a nováčků, kteří jsou v mužstvu na testech. Výkonem potěšili. To je snad poprvé během mého působení na střídačce Písku, že máme dvě vyrovnané jedenáctky,“ těšilo píseckého trenéra.

Žlutomodří nastříleli v obou poločasech po třech gólech. Už v 8. minutě otevřel skóre Arzberger a pověst střelce naplnil i o dvacet minut později druhou trefou. Po půlhodině se prosadil po dlouhodobém zranění nastoupivší Belej.

Zapojily se zbrusu nové posily. První 45minutovku odchytal sparťan Jakub Tůma, druhou Tomáš Lerch z českobudějovické juniorky Dynama. Příležitost na zkoušce dostal ve druhé půli také táborský středopolař Filip Švec.

Hned na začátku druhého dějství se trefil katovický Uher. Severočeši v 60. minutě snížili čestným úspěchem, ale pak se během čtyř minut prosadili Souhrada a znovu Uher. „S předvedeným výkonem jsme spokojení. Byli jsme efektivní v koncovce a ještě několik možností jsme nedotáhli špatnou rozehrávkou. Před zužováním kádru mi to kluci neudělali jednoduché,“ poznamenal Nousek k redukci mužstva před generálkou.

Hosté i přes vysokou prohru kvitovali přípravu v Písku. „Pro nás to byla zajímavá konfrontace. Nastoupila většina mladých hráčů, kteří se budou v příštím ročníku snažit s B-týmem o postup do divize. Rozhodla zkušenost na straně domácích, ale i přes vysokou porážku nepodali kluci špatný výkon. Rozdíl byl jen v produktivitě,“ uvedl místopředseda ústeckého FK Viagem Zdeněk Bechyně.

FC Písek - FK Viagem Ústí nad Labem U23 6:1 (3:0)

Góly: 8. a 29. Arzberger, 46. a 80. Uher, 33. Belej, 76. Souhrada – 60. (?). Rozhodčí: Kaštánek - Smola, Dušek. Diváků: 100.

FC Písek: 1. poločas: Tůma – Novák, Běloušek, Kašpar, Pineau – Mařík – Belej, Koreš, Kašpírek, Voráček – Arzberger.

2. poločas: Lerch – Bicenc, Hrdlička, Vokurka, Tlapa – Švec – Souhrada, Kapinus, Pech, Štěch – Uher.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama