Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamácká rezerva poskočila na osmé místo, bod zvenku přivezl Písek

 
neděle, 9. dubna 2023, 11:19

Praha/Č. Budějovice – Oba třetiligisté se o velikonočních svátcích střetli s pražskými celky. Písek uhrál s Motorletem bezgólovou remízu a béčko Dynama porazilo favorizovanou Admiru.

Souboj tabulkových sousedů, osmého týmu s devátým, neměl vítěze. V chladném dopoledni hrstka diváků gól neviděla a oba týmy si rozdělily po jednom bodu.

Nejblíže ke gólu měl domácí Motorlet, který kopal v 65. minutě penaltu. Bývalý slovenský reprezentant a exslávista Miroslav Stoch ale na píseckého Satrapu nevyzrál. Ten chytil na jaře už druhý pokutový kop.

Gól mohl dát i Písek, domácí ale zachránila branková konstrukce. Stejné štěstí měl i Jan Satrapa, jemuž na konci střetnutí také pomohla tyč. „Možná jsme opticky byli i o něco lepším týmem, bod ale musíme brát. Satrapa nadvakrát zneškodnil zkušenému Stochovi penaltu a v závěru utkání nás ještě po standardce domácích zachránila tyč. Také my jsme měli příležitosti ke skórování. Koreš trefil spojnici břevna a tyče, šanci měl po rohu i Kašpar a Štěch postupoval ze strany sám na gólmana,“ hodnotil písecký kormidelník Milan Nousek.

Dynamovci nasbírali v odvetách již 13 bodů

Béčko Dynama stoupá tabulkou. Na jaře je ve formě a dokazuje to i na trávníku. Ze šesti zápasů čtyřikrát vyhrálo a jednou remizovalo. Ve dvanáctém domácím střetnutí na Složišti porazilo čtvrtou Admiru.

Po bezgólové první půli se dvakrát prosadil Martin Prášek. V 59. minutě se prosadil hlavou po Krchově centru, Pražané sice vzápětí vyrovnali Horákem, ale byl to opět Prášek, který po ideální přihrávce střídající Haise skóroval podruhé.

„Myslím si, že ten zápase se musel líbit všem. Byl to podobný zápas jako na podzim u nich, který skončil remízou. Hrál se dobrý, rychlý a agresivní fotbal na obě strany, my jsme to ale dneska naštěstí zvládli za tři body. Je to pro nás perfektní,“ radoval se na klubovém webu kouč Dušan Žmolík.

FK Motorlet Praha - FC Písek fotbal 0:0

Rozhodčí: Jansa – Drábek, Beneš. ŽK: 2:2 (Čepelák, Rataj – Sajtl, Koreš). Diváků: 84.

FC Písek: Satrapa – Musa, Němeček, Kašpar – Malý (90.+3 Novák), Sajtl, Koreš, Štěch (62. Vokurka) – Kalousek, Bicenc (81. Hendrych), Voráček. Trenér Nousek ml.


SK Dynamo ČB B – FK Admira Praha 2:1 (0:0)

Góly: 59. a 73. Prášek - 60. Horák. Rozhodčí: Duda – Langmajer, Mazanec. ŽK: 1:2 (Krch – Čížek, Horák). Diváků: 150.

Dynamo B: Lerch – Šimoník, Brabec, Böhm, Pařízek – Bečvář, Hák, Krch, Polanský (68. Hais) – Bastl (74. Vais), Prášek (90+2. Pineau). Trenér Žmolík.

Napsal(a) Redakce | Foto SK Dynamo ČB/Facebook
 


 
Reklama