Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový FC Písek naskočil do zimního drilu. Plánuje zapracovat na obranné fázi

 
pondělí, 9. ledna 2023, 20:13

Písek - V pondělním podvečeru se hráči FC Písek sešli k zahájení zimní přípravy, která potrvá necelé dva měsíce a proběhne tradičně v domácích podmínkách. Z podzimního kádru skončila pětice hráčů, naopak kvarteto se vrátilo do mateřského klubu.

Na startu přípravy se hlásili talentovaní mladíci po skončení podzimního hostování. Z divizních Tochovic se vrátilo trio Hadáček a bratři Kynkorové, z Milevska Stejskal. Na úvodním tréninku zatím chyběli Bílý a Petr, kteří vloni hostovali ve Strakonicích resp. v Protivíně. Realizační tým se rozšířil o kondičního trenéra Jakuba Michálka.

V kabině už se neobjevili Vlček s Belejem, jimž skončilo hostování z Příbrami, Musa a dlouhodobě zraněný Jansa z Táborska, a po půl roce končí i Valenta.

U Otavy se zatím žádná posila neobjevila, ale v rámci dohodnuté spolupráce jihočeských klubů z Dynama Č. Budějovice nebo Táborska by měl někdo přijít na hostování.

Podzimní umístění na deváté pozici je nakonec lepší než samotné výkony. Zlepšení nastalo ve druhé půlce podzimní části, ale žádná vítězná šňůra k posunu do klidných vod se nezdařila. „S podzimem rozhodně nejsme spokojeni,“ kroutí hlavou trenér Nousek.

Od posledního místa má Písek odstup pouhých šesti bodů. Tabulka je abnormálně vyrovnaná. „Každá výhra či prohra znamená posun v tabulce. Bohužel v případě porážky se obvykle jedná o markantní sešup dolů. Proto je třeba se důkladně připravit na každý zápas, abychom na jaře utekli ze sestupového pásma,“ má jasno kouč.

Nousek nastínil cíl zimní přípravy. „Budeme muset víc pracovat s kluky, které jsme přivedli v létě. Dále musíme zapracovat na obranné fázi, neboť jsme nejhorší v počtu obdržených branek. V útoku jsme schopni být kvalitní, v obraně však pokulháváme. Ve vyrovnaných zápasech si pak nedokážeme pomoc udrženou nulou vzadu,“ říká, na co se během ledna a února zaměří.

Úvodní duel nového roku žlutomodří sehrají již v sobotu 14. ledna od 10,15 hod., kdy si na vlastní umělku pozvali divizní Slavoj Č. Krumlov. Duel bude první z osmi naplánovaných přípravných zápasů u Otavy. Generálkou bude atraktivní zápas s béčkem pražské Sparty, přípravu uzavře zimní turnaj v Kamenici nad Lipou.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama