Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligisté získali s pražskými celky jen bod. Na Složišti se ukázal bývalý plejer Chelsea

 
neděle, 6. listopadu 2022, 10:08

Mladé/Praha – Jihočeští třetiligisté v předposledním kole ČFL neměli důvod k radosti. Písek prohrál na Vltavínu rozdílem tří gólů, béčko českobudějovického Dynama nevylepšilo mizernou bilanci dvou domácích výher a na Složišti jen remizovalo s Motorletem Praha.

Písek doplatil na okénka v obraně, které Vltavín nemilosrdně trestal. Nejprve inkasoval od Itala Maioneho a v nástupu do druhé půle je poslal do kolen další obdržený gól z kopačky zblízka dorážejícího Čejdy. Pak už to měli hosté těžké, nedala se jim upřít snaha, ale lacino získané vedení už si Pražané pohlídali a navíc po hodině přidali pojistku Klimendou, který byl třetím v pořadí, který po nastřeleném břevnu a tyči propasíroval míč za Satrapova záda.

„Odehráli jsme vyrovnanou partii, ale zase jsme zaplatili za individuální chyby v obraně. Vltavínu jsme góly doslova darovali. Na rozdíl od nás dokázal nabídnuté šance využit,“ povzdechl si písecký kormidelník Milan Nousek.

Na domácím trávníku se dynamácké rezervě stále nedaří pravidelně bodovat. V poli se může měřit se všemi soupeři, ale doplácí na chabou produktivitu. Vypracované šance nedovede zúročit. Mladí hráči se s třetí ligou teprve seznamují a sbírají zkušenosti.

Platilo to i v duelu s Motorletem Praha, který má také ke spokojenosti daleko a krčí se u dna tabulky. V polovině září získal do konce roku svých řad jako volného hráče bývalého slovenského reprezentanta Miroslava Stocha (33), který v minulosti hrál za Chelsea, holandský Twente, Slavii Praha či turecký Fenerbahce Istanbul.

Byl to právě záložník Stoch s číslem deset na zádech, který ideálně zahrál ve 13. minutě rohový kop a Vaňkovi stačilo jen nastavit hlavu. Radost Motorletu trvala jen chviličku. Malacha vyslal do šestnáctky krajního beka Pineaua, který se zbavil obránce a zkušeně přehodil brankáře. Na další změnu stavu už nedošlo a oba celky si rozdělily po bodu.

Loko Vltavín – FC Písek 3:0 (1:0)

Góly: 23. Maione, 47. Čejda, 68. Klimenda. Rozhodčí: Kvaček – Vojtěch, Svoboda. ŽK: 1:4 (87. Borkovec – 18. Belej, 25. Valenta, 47. Sajtl, 51. Koreš). Diváků: 385.

FC Písek: Satrapa – Malý, Běloušek, Němeček, Vokurka – Sajtl, Belej (69. Vlček) – Kalousek (46. Bicenc), Koreš (69. Mařík), Voráček – Valenta (59. Hendrych). Trenér Nousek.


SK Dynamo ČB B – FK Motorlet Praha 1:1 (1:1)

Góly: 15. Pineau – 13. Vaněk. Rozhodčí: Coufal – Brom, Peschel. ŽK: 4:2 (51. a 88. Hák, 6. Pineau, 77. Šimoník – 27. Walter, 90. Hauer). Diváků: 150.

Dynamo B: Andrew – Šimoník, Brabec, Böhm, Pineau (87. Bartizal) – Polanský (85. Vítovec), Pravda, Hák, Malecha (90. Koutecký) – Bečvář, Prášek. Trenér Žmolík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza
 


 
Reklama