Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí zakončili třetiligové jaro domácí výhrou 8:0 nad sestupujícím Rakovníkem

 
sobota, 11. června 2022, 00:48

Závěrečné kolo Fortuna ČFL ve skupině A nabídlo duel osmého Písku a beznadějně posledního Rakovníka, který přicestoval k levému břehu Otavy ve značně improvizované sestavě. Domácí už nemohli změnit své postavení v tabulce, hosté hráli s vědomím sestupu.

Zatímco Jihočeši nastoupili v plném složení, tedy i se zkušeným Štěpánem Korešem v útoku, jejich soupeř postavil do základu několik benjamínků (jeden ročník 2005, jeden 2003, tři 2001). Na lavičce měl pouze tři hráče (dva 2006, jeden 2005), kteří se postupně také objevili na trávníku. Úvodních pětačtyřicet minut se takřka kompletně odvíjelo na polovině Rakovníka. Hosté sázeli pouze na brejky, do nichž nejčastěji posílali rychlonohého Davida Bezdičku. Ten se také krátce před prvním odchodem do šaten ocitl v jediné opravdu gólové situaci – pronikl nepozornou píseckou defenzívou, obhodil brankáře Jana Satrapu, ale poslal míč těsně vedle pravé tyče.

Domácí tým byl od začátku jasným pánem na hřišti. Po dvou rohových kopech otevřel skóre již ve 4. minutě hlavičkující Karel Kulík. Rakovnický gólman Ilja Bolšakov potom odvrátil střelecký pokus Františka Beleje, v další šanci Václav Hrachovec překopl branku. Po rohu v 18. minutě se míč odražený od tyče dostal k Ondřeji Bělouškovi a písecký kapitán zblízka přidal druhý gól. Následovala nevyužitá příležitost Františka Beleje a nedotažená akce Štěpána Koreše s Markem Kalouskem. Třetí trefu přidal František Belej ve 38. minutě po zpětné přihrávce od Václava Hrachovce. V závěrečné minutě první půle upravil skóre Marek Kalousek, jenž dostal míč do uličky a po zemi ho poslal k pravé tyči.

Některé situace řešili až moc pohodově

Po změně stran už měl trochu víc práce písecký brankář Jan Satrapa, který několikrát zafungoval jako spolehlivá poslední instance za poněkud laxně pracující obranou. Zaměstnali ho David Bezdička, Martin Ruda a také rakovnický kapitán Dominik Hradecký. „Některé situace řešili kluci až moc pohodově s vědomím, že se nemůže nic stát, a pramenily z toho chyby. Soupeř z toho klidně mohl dát dva góly. Stává se to, ale nemělo by. Pochvala patří Satrapovi, jenž udržel koncentraci po celý zápas,“ vyjádřil se trenér Milan Nousek ml. Jeho svěřenci přidali ve druhé půli další čtyři góly, čímž odčinili předchozí těžkou porážku 0:5 ze hřiště béčka pražské Slavie.

V 51. minutě František Belej napálil pravou tyč, po Korešově rohovém kopu hlavičkoval Karel Kulík nad břevno, ale v 63. minutě proháčkoval Marek Kalousek mezi rakovnickými obránci a jeho střela skončila popáté v síti, byť se otřela o gólmana Ilju Bolšakova. Po centru Štěpána Koreše z pravé strany v 72. minutě přidal Karel Kulík hlavou šestý gól. Do výhodné pozice se potom dvakrát dostal střídající Filip Hadáček, jenže levačkou přestřelil a na druhý pokus minul branku po centru Ondřeje Sajtla. Posledně jmenovaný po závaru v 81. minutě upravil na 7:0, o tři minuty později uzavřel skóre další střídající mladík Tom Bílý po přiklepnutí od Martina Voráčka. V závěru ještě Ondřej Sajtl trefil tyč.  

FC Písek – SK Rakovník 8:0 (4:0)

Góly: 4. a 72. K. Kulík, 45. a 63. Kalousek, 18. Běloušek, 38. Belej, 81. Sajtl, 84. Bílý. Rozhodčí: Rouček – Baum, Doubek. ŽK: 0:1 (69. Hejda). Rohy: 7:2. Diváků: 200.

FC Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, K. Kulík, A. Kotrba (46. Kynkor) – Kalousek (73. Bílý), Volf (46. Voráček), Belej, Hrachovec – Stejskal (46. Petr), Koreš (73. Hadáček). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle