Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Duel s Hradcem Králové v úvodu letní přípravy vnímal brankář Jan Satrapa pozitivně navzdory výsledku

 
úterý, 6. července 2021, 14:49

Písecký A-tým vstoupil do letní zápasové přípravy před novým ročníkem 3. ligy domácí porážkou 0:4 s prvoligovým nováčkem z Hradce Králové. Úvodních sedmdesát minut strávil mezi tyčemi zkušený gólman Jan Satrapa. Ocenil, že utkání bylo přínosné i přes nelichotivé skóre.

Režie se chopili od počátku hosté, jimž herní konfrontace s omlazeným, ale snaživým domácím souborem chutnala jako dortík v rámci přípravného kempu u břehu Otavy. „Votroci“ uzamkli své hostitele na jejich polovině a zkoušeli si kombinační postupy, z nichž řada vyústila ve standardní situaci u rohového praporku. Jihočeši dobře bránili, vyrovnali se protivníkům v pohybu, ale do útočných protiakcí se dostávali sporadicky. „Projevila se určitá únava v nohách, což neumožnilo příliš mnoho vymýšlet směrem dopředu. Hráli jsme, na co jsme měli,“ přiznává Jan Satrapa.

Písečtí vykročili do boje se značně omlazeným kádrem. V základní sestavě figurovali dva dorostenci a několik dalších mladíků. „Pro kluky z dorostu je hodně těžké hrát proti lize, ale myslím, že jsme podali výkon, kterého jsou momentálně schopní. V rámci srovnání s první ligou se mi to zdálo dobré, výsledek nebyl nakonec tak špatný. Běhali jsme, bojovali, a přestože některé věci se nám moc nedařily, tak kluci zahráli možná i nad svoje možnosti,“ glosuje osmadvacetiletý gólman. 

Mají za sebou hrubší část přípravy

Oba domácí brankáři, tedy i střídající Václav Pícha st. (brzy dvacetiletý), museli být stále ve střehu. „Hradečtí nás v první půli stále obehrávali, a přestože se nenutili za každou cenu do střelby, musel jsem být připravený jakoby na špičkách. Stačila jedna průniková nahrávka a byl z toho gól. To byl ten druhý. První jsme dostali z penalty. Náš hráč šel do soupeře přes balon, ale trefil ho. Možná v tom byla trošku herní nevyzrálost. Určitě se to dalo písknout. Projevila se větší zkušenost na straně Hradce,“ říká muž, který lovil míč ze sítě ještě potřetí na začátku druhé půle.

Vedení píseckého klubu se snaží reagovat na odliv starších borců a pracuje na získání adekvátní náhrady. „Podle slov trenéra přijdou na zkoušku další čtyři hráči,“ odkrývá karty Jan Satrapa. „Věřím, že se objeví i nějaká posila. Na našich mladých by ležela značná tíha, i když jsou šikovní. Mít v základu třeba pět lidí, kteří ještě nezkusili chlapský fotbal, to by fakt bylo těžké. Navíc to kluky může srážet na jejich cestě něčemu se přiučit,“ uvědomuje si brankář, jenž vedle Písku prošel také kluby Čížové nebo Táborska.

Do měření s Hradcem Králové vstupovali písečtí fotbalisté po úvodních deseti dnech letního drilu. „Máme za sebou takovou tu hrubší část přípravy. Nezačala jenom běháním. Na programu je také fotbálek nebo střelba, ale všechno se dělá ve vysokém tempu. Nejtěžší porce už je za námi, trénovali jsme každý všední den. Před dalším utkáním proti diviznímu Lomu si dáme ještě trochu do těla a potom to začneme ladit do taktiky,“ prozrazuje.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama