Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek vstoupil do nové sezony porážkou s Vltavínem

 
neděle, 23. srpna 2020, 19:55

Praha - Začala Česká fotbalová liga. Fotbalisté Písku při svém prvním vystoupení neuspěli a na hřišti Vltavínu prohráli 1:3.

Domácí měli výborný nástup do zápasu. Neuběhlo ještě ani deset minut a Vltavín vedl 1:0, když centr z levé strany proměnil ve vedoucí gól Carlo Maria Maione. Písek se po obdržené brance vzpamatoval, srovnal s Pražany krok, vyrovnat se mu ale do konce poločasu nepodařilo.

V úvodní čtvrthodině druhé půle viděli diváci šance na obou stranách, gólu se ale dočkali až v 64. minutě. Pražané předvedli přímočarou akci, na jejímž konci byl znovu Maione, jenž po Pejšově nezištné přihrávce skóroval do odkryté svatyně hostů. Šance Jihočechů zřejmě definitivně vyhasly už o sedm minut později. Abena přihrál Tomáši Kuchařovi a ten dal hlavou na 3:0 pro domácí.

Písecké ale gól nezlomil a dál sympaticky usilovali alespoň o čestný úspěch. Snaha Jihočechů byla korunována v samém závěru, když střídající Karel Kulík zužitkoval centr Benetky. Jeho přesný zásah hlavou ale přišel pozdě, víc už hosté nestihli. První letošní body si připsali svěřenci internacionála Martina Frýdka.

Milan Nousek ml. (trenér Písku): „Zápas se mi těžko hodnotí. Určitě jsme nebyli o tolik horší, abychom prohráli takovým výsledkem. Dvakrát jsme trefili tyč, ale bohužel jsme nedali víc jak jeden gól. Chybou bylo, že jsme pozdě dostupovali k hráčům soupeře a ti nám pak z brejků dali tři góly. Žádný propadák to z naší strany nebyl, ale potřebujeme zlepšit hru na míči. Dnes nám scházel větší klid.“

FK Loko Vltavín - FC Písek 3:1 (1:0)

Góly: 10. a 64. Maione, 71. Kuchař - 88. Kulík. Rozhodčí: Paták - Hodek, Duda. ŽK: 3:3 (Abena, Tichý, Jaroš – J. Held, Ulbrich, Benetka). Diváků: 112.

Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Mařík, Holý (67. Vacovský) – Voráček, J. Held (71. Kulík), Pařízek, Froněk (53. Janoušek) – Šplíchal, Presl (46. Ulbrich).

Napsal(a) FC Písek | Foto Michaela Mikešová