Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek posílil o Šplíchala s Janouškem. Přáním je zopakovat úspěšný podzim

 
pátek, 21. srpna 2020, 21:00

Písek – V sobotu se rozjede další sezona Fortuna České fotbalové ligy. Pro FC Písek bude v dosavadní historii už dvanáctá v pořadí. Laťka se je po podzimních výkonech a umístění na třetí příčce nedokončeného jara nastavena hodně vysoko.

Trenér Milan Nousek ml. věří, že se jeho svěřencům podaří předvádět líbivý fotbal jako v minulé sezoně. „Rádi bychom se prezentovali podobnými výkony a drželi se v popředí tabulky. V letní přípravě jsme pracovali na divácky atraktivním herním stylu,“ představuje hlavní cíl do podzimu. Změna herního stylu se rodila v bolestech, což se podepsalo na výsledcích v letní přípravě. 

V kádru na novou sezonu chybějí záložníci Tomáš Valenta a Roman Wermke. „Skončil u nás i Dominik Hajdo. V současné době probíhající jednání, kam půjdou hostovat Petřík se Sigmundem. Potřebujeme, aby hráli. A ideální soutěží by byla divize,“ dodává k odchodům.

Už na konci června si kvalitními výkony v Letní lize řekl o angažmá středopolař Jakub Pařízek z béčka Dynama. Na testech uspěl v Písku z Rakouska vracející se brankář Lukáš Hejníček, jehož otec Petr chytával na začátku 90. let první ligu v Č. Budějovicích.

Kolonka příchodů se v posledních dnech rozrostla o dvě posily. Z juniorky Slavie Praha přišel Jiří Janoušek a z českobudějovického Dynama Martin Šplíchal, odchovanec Milevska. „Oba jsou rychlostní typy, budeme toho chtít využít,“ říká k angažování tandemu dvacátníků, s nimiž počítá do záložní řady. Šplíchal poslední dva roky slavil dva postupy do první ligy. Nejprve s Dynamem a letos na hostování v Pardubicích. Třeba přinese štěstí i Píseckým... A jedna posila do zálohy je ještě na cestě.

V sobotu ráno nabere autobus s píseckými fotbalisty směr Praha. Nouskovi hoši se nechtějí vracet s prázdnou. „Jedeme tam bodovat,“ hlásí odhodlaně Nousek. Věřme, že nové bílé dresy se žlutomodrým pruhem pokřtí tím nejlepším způsobem. Výkop zápasu v pražských Holešovicích je v sobotu dopoledne od 10.15 hodin. Domácí zápasy bude hrát FC Písek až na dvě výjimky (Motorlet, Admira) v pátek večer.

Změny v kádru

Příchody: Jiří Janoušek (Slavia Praha), Martin Šplíchal a Jakub Pařízek (oba Dynamo ČB), Lukáš Hejníček (Rakousko)

Odchody: Tomáš Valenta (Motorlet Praha), Roman Wermke (uk. host. Dynamo ČB), Dominik Hajdo (návrat do České Lípy), Viktor Přibyl (Milevsko), Daniel Petřík a Jan Sigmund (hostování v jednání).

Soupiska FC Písek

Brankáři: Jan Satrapa, Lukáš Hejníček, Zdeněk Vojtíšek, Václav Pícha

Obránci: Ondřej Běloušek, Tomáš Benetka, Filip Vacovský, Štěpán Holý, Miroslav Mařík, Ondřej Sajtl

Záložníci: Jakub Held, Václav Hrachovec, Jiří Janoušek, Karel Kulík, Jakub Pařízek, Martin Šplíchal, Tom Ulbrich

Útočníci: Tomáš Froněk, Martin Held, Antonín Presl, Martin Voráček

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek