Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek si na začátku přípravy poradil s béčkem Dynama ČB

 
čtvrtek, 23. července 2020, 21:11

Písek - V prvním přípravném zápase letní přípravy narazili Písečtí na rezervu českobudějovického Dynama, která se pod novým trenérem Jindřichem Tichaiem připravuje na druhou sezonu v divizi.

Domácí měli duel, v němž nastoupil s kapitánskou páskou exbudějovický Jakub Pařízek, pod kontrolou a jejich vítězství bylo naprosto zasloužené. Presl vsítil první gól hned na začátku, ale pro ofsajd neplatil. Změnu skóre zařídil ve 25. minutě hlavou po centru Ulbricha Antonín Presl. Byl to také jediný gól prvního poločasu. Budějovičtí se k pořádnému ohrožení Satrapovy branky nedostali.

Mladíci Dynama pořádně zahrozili až po přestávce, kdy střídající Strejček utíkal na Hejníčka sám tísněný píseckým obráncem, gólman, který je v Písku na zkoušku, však své spoluhráče podržel.

Převahu korunovali po přestávce

Jinak měli Písečtí i ve druhém poločase víc ze hry a za úmorného vedra svoji převahu také vyjádřili brankově. V 70. minutě zvýšil Jan Sigmund po rohu hlavou na 2:0 a účet zápasu uzavřel o osm minut později Tomáš Froněk, jenž zakončil akci Petříka a potřetí překonal brankáře Kerla juniora.

„Po dovolené jsme se opět dostali do hry. Po celý zápas jsme měli převahu a hru jsme kontrolovali. Byla to super příprava s dobrým výsledkem, takže můžeme být spokojeni,“ zhodnotil přátelský duel s divizním soupeřem trenér Písku Milan Nousek.

V sobotu 25. července jedou písečtí fotbalisté k dalšímu utkání do Katovic (17).

FC Písek – SK Dynamo ČB B 3:0 (1:0)

Góly: 26. Presl, 70. Sigmund, 78. Froněk. Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Landík. Diváků: 120.

Písek: Satrapa – Sajtl, Vacovský, Běloušek, Hajdo – Petřík, J. Held, Pařízek, Froněk - Presl, Ulbrich. Střídali: Hejníček, Kulík, Sigmund, M. Held, Přibyl.

Dynamo B: Kerl – Kočí, Krejčí Šestauber, Perina, Pravda, Červený, Kalousek, Míka, Sypal, Matoušek. Střídali: Bartoš, Matuška, Česák, Kavka, Strejček.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Mikešová