Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Letní příprava Písku odstartovala s téměř nezměněným kádrem

 
pondělí, 20. července 2020, 23:05

Písek - Třetiligový celek FC Písek zahájil v pondělí 20. července letní přípravu na sezonu 2020–21. Hlavnímu trenéru Milanu Nouskovi mladšímu a jeho asistentům se hlásila většina hráčů z kádru, který před nedávnem absolvoval provizorní turnaj za účasti půltuctu týmů z třetí nejvyšší soutěže.

Na tréninkové ploše fotbalového areálu u břehu Otavy oproti sestavě z minulého ročníku chyběl Tomáš Valenta, jenž zamířil do pražského Motorletu a tudíž se v následující sezoně představí na píseckém trávníku v barvách soupeře. Neobjevil se ani zkušený Roman Wermke, který se vrátil do mateřského Dynama České Budějovice. Ze Střeleckého ostrova naopak přichází na hostování – zatím půlroční – středopolař Jakub Pařízek a zabojovat o místo zkusí také brankář Lukáš Hejníček, také odchovanec Dynama, který prošel mládeží v SKP ČB, dále Jankovem. J. Hradcem a poslední sezonu odchytal v Rakousku. Další jména zůstávají v jednání.

Žlutomodří budou do konce července trénovat pětkrát týdně s volnými nedělemi a každý týden je čekají dva přípravné duely v rytmu středa – neděle. Celkem absolvují šest zápasů. Pořadové číslo sedm dostane pohárový zápas proti Českému Brodu, zároveň generálka na třetiligovou soutěž. Z původního plánu odpadl domácí souboj s rezervou pražské Sparty, která nastoupila covidovou karanténu kvůli pozitivnímu nálezu u jednoho hráče. Do zápasových prověrek se postupně zapojí také František Majer, jenž se omluvil na startu přípravy z rodinných důvodů, a také aktuálně nemocný Miroslav Mařík.

Hlavní kouč Milan Nousek mladší, jenž se ujal kormidla předloni v říjnu po Rostislavu Grossmannovi a letos vede písecký tým podruhé do letní přípravy, nechtěl příliš hovořit o ambicích týmu pro následující období. „Vždycky něco ohlásíme a úplně se to obrátí,“ zalamentoval. „V každém případě bude pro nás hlavní, abychom pořád pracovali tak, jak se nám to dařilo doposud. Abychom navázali na výkony, které jsme předváděli v uplynulé sezoně. Pokud na tom budeme stejně nebo lépe, tak se k tomu vždycky dostaví i výsledky,“ vyjádřil přesvědčení.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota