Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jednou fotbal začne, hráči musejí být připraveni, říká trenér Miloslav Brožek

 
pondělí, 6. dubna 2020, 10:48

Táborsko – Hráči třetiligového A týmu FC Táborsko se i v době nouzového stavu připravují tak, aby případně mohli naskočit do (aktuálně přerušené) sezony.

Podrobnosti sdělil trenér Miloslav Brožek. „Ještě tento týden mají hráči tréninkové plány, které plní podle svobodné vůle, ale pak najedeme na klasický třítýdenní cyklus, kdy hráči budou pod kontrolou přes aplikaci na bázi GPS. Budeme vědět, kdo co odběhal. Jednou věcí je udržení kondice, hodnot jako VO2 max, druhou věcí je, že fotbal je kolektivní sport, hráči mají rádi sociálno, to jim musí chybět. Nacházíme se ve velmi ojedinělé situaci, kterou nikdo z nás nezažil,“ míní trenér Miloslav Brožek.

Cizinci v kádru Táborska zůstali v ČR. Jediný, kdo odjel, je Matej Dybala - na sousední Slovensko. Legionáři trénují po dvojicích především v areálu Soukeník.

Jak se dívá trenér Brožek na znovuzahájení soutěže? „Vnímám to ve dvou rovinách. Podle mého názoru by se měl tento ročník ukončit, vyřešit sestupy a postupy a začít se připravovat na novou sezonu. Později něco rychle dohrávat, to nebude regulérní. Na druhou stranu chápu ekonomické dopady a důvody, aby se soutěž nějak dokončila. Nedokážu si ale představit, že soutěž dohrajeme bez diváků, to nebude mít kvalitu. Chci ale zdůraznit, že zdraví je teď to nejdůležitější,“ míní Miloslav Brožek.

Ten v současném krizovém stavu vidí i pozitiva. „Hráči se mohou více věnovat rodinám, na které nemají v sezoně tolik času. Důležité je, že jednou fotbal opět musí začít a hráči musejí být připraveni.“

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko