Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek v jarní premiéře smetl pěti góly oslabené hosty z Vltavínu

 
sobota, 7. března 2020, 22:15

Písek – Jarní část ČFL odstartoval FC Písek na domácí umělce duelem s pražským celkem Loko Vltavín. O body v 16. kole se hrálo za velice chladného a větrného počasí, které v sobotním dopoledni dokázali akceptovat pouze nejvěrnější fanoušci. Jihočeši v prvním poločase vyjádřili převahu jediným gólem. Po obrátce byli hosté blízko vyrovnání, ale domácí ustáli tlak a potvrdili vítězství čtyřmi krásnými góly.

Ze základní sestavy Písku zůstal na lavičce zraněný Filip Vacovský, představily se obě zimní posily Tomáš Froněk a Roman Wermke. Hosté vinou početné marodky přijeli s minimem hráčů, vzali s sebou i dva pendly z B-týmu. Domácí tým od počátku kontroloval dění na hřišti. Většina podstatných momentů byla k vidění na polovině Vltavínu, ale Písečtí se trochu zdráhali ve finální fázi útočných akcí a nevytvořili si tutovou příležitost. Hodně aktivní byli Tomáš Valenta nebo Roman Wermke, chyběla jim však přesnost. Hosté poprvé zahrozili ve 23. minutě z trestného kopu, ale připravili pouze lahůdku pro Jana Satrapu.

Jediný gól v první půli padl po rychlé akci z levé strany. Štěpán Holý zatáhl míč až k zadní čáře a do jeho centru zacíleného před branku nešťastně vběhl exsparťan Martin Biholong Abena, který hlavou přesměroval míč do sítě. Po obrátce se výrazně změnil poměr sil. Aktivitu převzali hosté, zatímco písecký tým se dobrých patnáct minut nedostal vůbec k ničemu. „Tahle pasáž byla hrozná,“ přiznal hlavní trenér Milan Nousek ml. Jeho svěřenci šťastně přežili soupeřův tlak, načež Pražané zbytečně faulovali píseckého kapitána Antonína Presla, který se ujal provedení trestného kopu a nádhernou trefou přes zeď přidal druhý gól.

Jan Satrapa odstoupil pro zranění

Za další tři minuty vedli domácí 3:0, když se Tomáš Froněk trefil po zemi k levé tyči a rozpomněl se na svých pět přesných zásahů v generálce proti Olešníku. „Třetí gól nás zlomil. Bylo po zápase. Máme s tím problémy, ztrácíme koncentraci. Je to pro nás varování,“ řekl kouč Vltavínu a někdejší letenská opora Martin Frýdek. Při chuti zůstal Tomáš Froněk, jenž v zimní pauze našel cestu zpátky do Písku z hostování v Chrudimi, a zvýšil na 4:0 poté, co běžel z levé strany nikým neatakovaný a s lehkostí prohodil vybíhající brankáře Ondřeje Koblence.

Střelecký festival uzavřel Jakub Held, který po dlouhém vysokém centru ukázkově přehlavičkoval pražského strážce třech tyčí. „Velkou radost mi učinil gól ze standardky a ten dosažený hlavou,“ liboval si Milan Nousek ml. Vrásky mu naopak přidělal zdravotní stav brankářské jedničky Jana Satrapy, za něhož šel na hřiště v 76. minutě Zdeněk Vojtíšek. „Honza měl problém s levým tříslem. Vystřídali jsme ho po dohodě s lékařem. Nahrávalo nám k tomu jasné vedení v zápase,“ vysvětlil trenér na tiskovce. „Pochopitelně jsme spokojení s výsledkem, ale výkon nebyl kdovíjaký. Byly tam věci, které se mi dost nelíbily,“ uzavřel Milan Nousek ml.  

FC Písek – FK Loko Vltavín 5:0 (1:0)

Góly: 33. vlastní Abena, 64. Presl, 67. a 83. Froněk, 86. J. Held. Rozhodčí: Drábek – Dujsík, Šedivka. ŽK: 2:2 (22. Valenta, 70. Holý – 71. Abena, 87. Moravec). Diváků: 324.

FC Písek: Satrapa (76. Vojtíšek) – Benetka, Běloušek, Vávra, Holý – Wermke (75. Hrachovec), J. Held, Presl (69. Sajtl), Ulbrich (83. Hajdo), Valenta – Froněk (86. Sigmund). Trenér Milan Nousek ml.

Nejlepší hráči: Štěpán Holý – Martin Biholong Abena.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama