Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Liberec udělil Táborsku lekci z kvality

 
neděle, 19. ledna 2020, 14:14

Turnov - Na UMT v Turnově odehrál A tým FC MAS Táborsko druhé zimní přípravné utkání s devátým týmem první ligy Slovanem Liberec. Fotbalisté zpod Ještědu udělili jihočeskému celku lekci z kvality a zvítězili „hokejovým“ výsledkem 7:2, když půltucet gólů dali po přestávce.

V dresu Táborska nastoupili testovaní Bernardo Frizoni (kdysi hráč Vlašimi, Žižkova, naposledy působil ve Vietnamu v klubu SHB Đà Nẵng) a Jemenec Al-Khamesi. V příštím utkáni se tým střetne ve středu 22. ledna od 14.00 s Varnsdorrfem na UMT v Praze-Vyšehradě.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Výsledek odpovídá dění na hřišti. Liberec byl rychlejší. Postavil proti nám dvě kvalitní jedenáctky. Předčil nás pohybem. V prvním poločase jsme ještě dokázali tlaku jakž takž čelit, udržet ho na uzdě. V naší hře byla spousta ztrát míčů, přehrávali jsme jako na divadle, to znamená, že jsme přidávali kličku či dotek navíc, jako bychom se chtěli před někým předvést. Po takové ztrátě přišel protiúder a často gól, což nám působilo psychickou újmu. Ve druhém poločase se projevily naše obrovské mezery v obranné fázi, s tím jsem nebyl vůbec spokojen. Ukazuje se, že máme mladý, nevyzrálý tým, kterému schází více konfrontací s podobnými soupeři. Teď nás čekají další těžcí mj. druholigoví soupeři, tak věřím, že hráči pochopí, že je nutno přepnout na jinou rychlost. Dnes viděli, že fotbal má i jiný level. Utkání mi ukázalo, kteří hráči se mohou lepšit, mají potenciál, někteří mile překvapili. Jmenoval bych mladíčky Rydvala a Ichu, který svůj krátký pobyt na hřišti korunoval gólem."

FC Slovan Liberec – FC MAS Táborsko 7:2 (1:0)

Góly: 27. Rondić, 52., 72. a 77. Musa, 55. Pešek, 60. a 78. Malinský - 67. Musiol, 84. Icha. Diváci: 50.

FC Slovan: Knobloch - Koscelník, Kačaraba, Alibekov, Fukala - Breite, Michal - Kuchta, Baluta, Potočný - Rondić.
2. poločas: Nguyen - Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš - Hromada, Mara - Pešek, Beran, Malinský - Musa

Táborsko: Zadražil (46. Pecháček) – Rydval (62. Jáša), Penc (46. Ngimbi - 77. Brabec), Navrátil, Frizoni (77. Icha) – Vozihnoj (77. Al-Khamesi), Kučera (77. Říha), Conde (58. Schramhauser), Tolno, Vandas (53. Toutou), Musiol (77. Agulillar).

 

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař