Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soukeník stále žije, není fotbalovou Popelkou

 
úterý, 12. listopadu 2019, 22:51

Velká část (nejen fotbalové) veřejnosti zaznamenala, že na Soukeníku v Sezimově Ústí zdárně pokračuje přestavba hřišť, kdy z jednoho vzniknou dvě, tak aby FC MAS Táborsko měl dobrou výchozí pozici pro licenční řízení Sportovních center mládeže, které bude obhajovat od ledna 2020.

To, co však není vidět, je místnost, která vznikla v tribuně na stadionu Soukeník, kde dříve byly výrobní mašiny truhlářství a následně sklady. Díky podpoře Jihočeského kraje zde vznikla místnost o rozměrech 17 x 5 metrů, kde se konají tréninky zaměřené na silovou a atletickou průpravu.

Informaci sdělil ředitel FCT Josef Holub. „Jsem rád, že máme další možnost tréninkové plochy či místnosti. Vzhledem k našemu počtu sedmnácti mládežnických týmů, přičemž každá kategorie trénuje minimálně třikrát v týdnu, je těžké se v zimních měsících poskládat do tělocvičen, hal a hřišť. Takto se rozšiřují tréninkové možnosti všech mládežníků pro všeobecnou průpravu, a nejen tu fotbalovou," dodal ředitel klubu Josef Holub.

 

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama