Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko nadělilo Vltavínu půltucet gólů

 
pondělí, 4. listopadu 2019, 21:39

Koncert. Tímto jediným slovem lze nazvat nedělní výkon A týmu FC MAS Táborsko proti Loko Vltavín. Pražané přijeli k Jordánu s pověstí mužstva, které pět zápasů za sebou neprohrálo. Domácí celek ale soupeři brzy ukázal, kdo bude na hřišti pánem. Předvedl bravurní výkon, který osladil šesti krásnými brankami.

Ve 12. minutě našel Havrda na vápně Kučeru, ten se uvolnil a přízemní ranou poprvé překonal Koblence. Ve 20. minutě po rohovém kopu přiklepnul Almeida míč Tolnovi a ten nekompromisně zavěsil – 2:0. Stejný střelec se převedl ve 33. minutě, využil přihrávku Condeho, obešel několik protihráčů a levačkou navýšil skóre – 3:0.

Brankostroj Táborska mohl pokračovat rychleji, ale Musiol své dvě obrovské šance nevyužil. Čtvrtý gól přidal až v 58. minutě Vandas, který zužitkoval Musiolovo prostrčení a trefil se nadvakrát, první ránu mu gólman vyrazil – 4:0.

Čisté konto brankáře Zadražila pokazila penalta po faulu Kučery. Hovorka, který dříve působil v Táborsku, nezaváhal – 4:1. V 70. minutě se postavil k penaltě na druhé straně za faul na Almeidu Musiol a také byl úspěšný – 5:1. Dvě branky v zápase dal i Vandas. Nejprve pálil Almeida, odražený míč hráč Vltavínu nedostal do bezpečí, uklouzl, Vandas duchapřítomně míč převzal a vypálil – 6:1.

Táborsko nadále drží první místo v tabulce a příští sobotu se vydá na půdu Domažlic.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Musím se přiznat, že takto vysoké vítězství jsem nečekal. Vltavín jsem několikrát viděl hrát, vím, že má zkušený tým. Spousta hráčů od nich pamatuje, když vyhráli třetí ligu a postoupil do druhé. V týmu Vltavínu převládá zkušenost, kádr vhodně doplnili o zajímavé hráče. Mužstvo hraje v netradičním rozestavení 3-5-2, snaží se hrát hodně nahoru, tam udržet míče. Čekali jsme, že budou nebezpeční. To, že jsme vyhráli 6:1, je překvapení. Rozhodla naše kvalita hry po stranách, tam jsme byli schopni soupeře brejkovat, unikat mu. Náš tým celkově podal velmi dobrý výkon. Hráli jsme rychle, měli jsme skvělý přechod z obrany do útoku, Bylo vidět, že jsme rychlejší než soupeř. Dařila se nám kombinace, získávali jsme druhé míče, vyhrávali jsme osobní souboje. Měli jsme pořád dostatečnou aktivitu. Byli jsme schopni vytvářet si další šance a soupeře takzvaně přejet.“

FC MAS Táborsko – FK Loko Vltavín 6:1 (3:0)

Branky: 12. Kučera, 26. Tolno, 33. Tolno, 58. Vandas, 70. Musiol (pen.), 75. Vandas – 65. Hovorka (pen.). Rozhodčí: Hájek – Raplík, Hanáková. ŽK: 45. Al Sarori, 55. Conde – 68. Tichý. Diváci: 653.

Táborsko: Zadražil – De Almeida, Navrátil, Penc (80. Dybala), Havrda (74. Rydval) – Al Sarori (61. Vozihnoj), Kučera, Conde (82. Novák), Tolno (71. Schramhauser) – Musiol, Vandas.

Vltavín: Koblenc – Valíček, Kühnel (26. Šmalcl), Podzimek, Abena, Hovorka, Čtvrtníček (58. Tichý), Uvíra, Kuchař, Šnajdr, Maione (26. Vieira).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle