Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek v ČFL zvítězil gólem z penalty a zmírnil neúspěšnou bilanci se Štěchovicemi

 
sobota, 12. října 2019, 12:04

Páteční večerní duel mezi šestým Pískem a osmými Štěchovicemi nabízel domácím příležitost odčinit předchozí porážku 0:4 na hřišti Táborska a také upravit vzájemnou bilanci s pražským soupeřem, která v ČFL vyznívala pro Jihočechy krajně nepříznivě – z deseti zápasů jen dva vyhráli a dva remizovali, přičemž v uplynulé sezoně nezískali ani bod. Písečtí pod umělým osvětlením splnili úkol, byť zvítězili gólem z penalty a hodně se nadřeli na úspěch.

Domácí tým se třemi změnami v sestavě vstoupil do utkání aktivně, ale první větší šanci zakončil Ondřej Sajtl střelou vedle branky. Hosté se v ofenzivě nenechali zahanbit a písecký brankář Jan Satrapa musel zachraňovat situaci před Lukášem Batkou, pořádně se protáhl také po vysokém oblouku z kopačky Patrika Nehody, jehož dědečkem je slavný internacionál Zdeněk Nehoda. Po necelé úvodní čtvrthodině se žlutomodří trvale nastěhovali na polovinu hostí a bušili do štěchovického betonu. Z velkého tlaku však vytěžili jen neúspěšné střely Antonína Presla, Jakuba Helda či Martina Voráčka. 

Obraz hry se nezměnil ani po obrátce. Po nezdařeném pokusu Karla Kulíka si domácí vytvořili v krátkém sledu dvě veliké šance, ale bomba Tomáše Valenty neprošla hradbou těl, načež štěchovický gólman Štěpán Kohoutek vytáhl střelu Toma Ulbricha, kterého po rychlé akci parádně našel v pokutovém území Martin Voráček. Jihočeši stále presovali soupeřovu železnou obranu, od níž se v jednom momentu dokonce míč odrazil přes zadní ochrannou síť až kamsi na hladinu Otavy. „Chtěli jsme dát brzy gól, abychom setřásli tíhu z dobývání. Bohužel, nic nám tam nespadlo v první půli a ještě dlouho potom. Nabádali jsme hráče k trpělivosti a věřili, že přijde naše chvíle,“ líčil kouč Milan Nousek ml.

Utkání mělo jedinou kaňku

V 71. minutě se málem dostavila velká chvíle Pražanů, když zkušený Ladislav Volešák v souboji asi tři metry před hranicí velkého vápna ochotně klesl k zemi a rozhodčí nařídil trestný kop. Přesně mířenou ránu štěchovického kapitána Michala Švejdy naštěstí pro domácí bravurně zlikvidoval Jan Satrapa, jenž si nakonec po zásluze připsal pátou nulu v sezoně. O dvě minuty později se utrhla dvojice Martin Voráček – Antonín Presl a jasný faul na druhého z nich znamenal penaltu ve prospěch Písku. Martin Voráček nasměroval balon po zemi k pravé tyči a rozhodl o výsledku.

Závěr utkání poznamenaly nepřesné verdikty rozhodčích, které vedly ke zbytečné nervozitě. Písečtí mohli ještě potvrdit svoji výhru, jenže střídající Martin Held v sólu zahodil šanci, Ondřej Sajtl střílel vedle a nakonec Štěpán Holý znovu v sólu, když na celé půlce hřiště byl jenom on a Štěpán Kohoutek, poslal míč nad branku. „Hráli jsme do otevřené obrany a je škoda, že jsme nepřidali gólovou pojistku. Považuji za jedinou kaňku v utkání, že jsme museli trpět do závěrečného hvizdu,“ glosoval Milan Nousek ml. „Léta jsem neviděl v Písku tak dobrý a silný tým. Záměrně jsme hráli z hlubokého bloku v pěti záložnících. Chválím naše kluky za bojovnost,“ dodal za hosty Jiří Hruška.

FC Písek – TJ Štěchovice 1:0 (0:0)

Góly: 73. Voráček z penalty. Rozhodčí: Hányš – Melničuk, Nehasil. ŽK: 0:2 (81. Woitek, 81. Š. Kučera). Diváků: 367.

FC Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Vacovský, Sajtl – Voráček (74. M. Held), Kulík (60. Holý), J. Held (87. Kubiš), Valenta – Ulbrich (84. Hrachovec), Presl (90. Vávra). Trenér Milan Nousek ml.

Nejlepší hráči: Ondřej Sajtl – Štěpán Kohoutek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle