Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko veze ze západočeské metropole dva body

 
neděle, 15. září 2019, 20:40

Druhé mistrovské utkání v řadě na půdě soupeře má za sebou A tým FC MAS Táborsko. Oba zápasy byly penaltové, když v normální hrací době skončily remízou. Zatímco na Motorletu Táborsko na pokutové kopy prohrálo, teď s Plzní B bylo úspěšnější a ze západočeské metropole veze dva body.

Ty jsou o to cennější, že Jihočeši prohrávali, od 23. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Navrátila (po faulu na plzeňského Vrbu, který mohl jít sám na bránu, ale míč už neměl pod kontrolou. Navrátil tzv. zatáhl za záchrannou brzdu.). Přesto hosté srovnali a díky penaltám zvítězili.

Domácí šli do vedení gólem Vrby. Táborsko pozdě zareagovalo na situaci na levé straně Plzně, která se dostala soupeři za záda, následoval centr a po něm gól, kdy střelec tváří v tvář gólmanovi neselhal. Pak přišla zmíněná červená karta, které předcházela chyba Táborska: zbytečná ztráta míče ve středu hřiště. I přes oslabení hrálo Táborsko skoro sedmdesát minut velmi dobře.

V podstatě nedalo Plzni příležitost vstřelit druhý gól z vyložené pozice. Samo zakládalo nadějné protiútoky, které ale nedotáhlo do pozitivního konce. Výjimkou byla 45. minuta. Díky aktivnímu Toutouovi, který byl faulován, získalo Táborsko výhodu trestného kopu. Exekuce se ujal Kučera a domácí Hranáč si míč srazil do vlastní sítě.

Duel tedy rozhodly penalty, a to až devátá série, kdy za Plzeňany jedenáctimetrový kop neproměnil zkušený Hubník, předtím se do sítě netrefili Taleski - Conde. Poslední zahrával Vandas. Táborsko díky skóre zůstalo na 1. místě tabulky a v neděli 22. září už ve 13.30 hod.! přivítá na svém hřišti Štěchovice.

FC Viktoria Plzeň B – FC MAS Táborsko 1:1 (1:1), penalty 8:9

Branky: 18. Vrba – 45. Hranáč (vlastní). Rozhodčí: Matějček – Švagr, Hádek. ŽK: 0:2 (27. Penc, 90+1. Kučera). ČK: 0:1 (23. Navrátil). Diváci: 250.

Plzeň B: Sváček – Hranáč (67. Svoboda), Gabriel, Hubník, Rychnovský (72. Taleski) – Havel, Grajciar (C), Vais – Václavík (67. Žilák), Vrba (76. O. Pecháček), Pihrt (56. Plecitý).

Táborsko: Zadražil – De Almeida, Navrátil (C), Penc, Havrda – Vozihnoj (72. M. Novák), Kučera, Conde, Tolno (90+1. Schramhauser) – Toutou (83. Vandas), Musiol.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama