Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko hladce zvítězilo nad mladíky Bohemians

 
neděle, 28. července 2019, 12:47

V dalším přípravném duelu v Táboře na stadionu v Kvapilově ulici hostili domácí borci rezervu prvoligových klokanů Bohemians Praha 1905.

První poločas se hrál v režii hráčů Táborska a pouze nepřesná muška zachránila hosty od většího gólového přídělu. Domácí hráli přímočarý fotbal po křídlech a defenzíva klokanů nevěděla, kam dřív skočit.

V 10. minutě stál na konci přesné kombinace ve středu hřiště a finální přihrávky od  Emmanuela Tolna Marek Novák. U táborských dominovala trojice  borců  Martin Kučera – Emmanuel Tolno a Cheick Conte (oba Guinea), která  byla u všech povedených akcí. V 16.minutě  vypálil z dobrých 20 metrů Almeida Stephano, jehož dělovku gólman hostů Marek Kouba vyrazil na roh. Mladí klokani podnikali pouze na brejky a po jednom z nich Ugwu Michael nechal vyniknout strážce domácí svatyně Adama  Zadražila.

Tlak táborských pokračoval a přišly i góly. Ve 28. minutě si pohrál s obranou klokanů Tolmo a jeho přihrávku uklidil Pavel Vandas do sítě podruhé. Už ve 33. minutě navýšil skóre kanonýr Zbyněk Musiol po přihrávce Vandase. V závěru prvního dějství dal o sobě znovu vědět  Stephano Almeida, jehož dělovka trefila  spojnici břevna a levé tyče. Za potlesku natěšených diváků odcházely oba týmy do šatny.

Táborští zkoušeli několik Afričanů

Do druhého poločasu došlo v obou týmech k mnoha změnám. Do branky Táborska nastoupil Šimon Pecháček z pražské Sparty a do pole se zařadili Rydval,  NGimbi, Havrda, Toutou a  táborský odchovanec Schramhauser.

Hostům se povedl vstup do 2. půle a nováček v domácí svatyni Šimon Pecháček nevěděl kam dřív skočit. Ve 48. minutě zlikvidoval pádem pod  nohy  sólo nového muže klokanů  Omigadeho a zanedlouho si poradil s tečovanou střelou Nussbauera z malého vápna.

V 62. minutě průniková přihrávka Musiola  našla za obranou v náběhu  Emmanuela Tolna a ten podél  gólmana  upravil na 4:0. Domácí měli navrch a deset minut před koncem využil chyby ve středu obrany klokanů Toutou  a s přehledem upravil na konečných 5:0. Ještě v závěru duelu pláchnul hostující obraně Schramhauser, ale jeho dělovku vytěsnil brankář Kouba nohou na roh.

Povedená příprava skončila zaslouženým vítězstvím fotbalistů Táborska. Zejména výkon v prvním poločase měl velmi dobré parametry. Rezerva klokanů s mnoha mladíky v sestavě, s výjimkou čtvrthodinky druhého poločasu, tahala za kratší konec.

V dalším domácím přípravném utkání se Táborští střetnou ve středu 31. července od 18 hodin na domácím stadionu se Štěchovicemi.

FC MAS Táborsko – Bohemians Praha 1905 B 5:0 (3:0)

Góly: 10. Novák, 29. Vandas, 33. Musiol, 62. Tolno, 81. Toutou. Rozhodčí: Novotný - Adam, Panský.

Táborsko: Zadražil – Navrátil, Kučera,  Conde, Novák, Tolno, Musiol, Smetana, Penc, Vandas, Almeida. Střídali Pecháček – Rydval,  NGimbi, Havrda, Toutou, Sewu, Schramhauser,  v závěru ještě Diarra a Větrovský.

 
 
Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Jan Škrle