Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jsme na startu nového projektu, těší se kouč Táborska Brožek

 
úterý, 2. července 2019, 07:42

Od čtvrtečního odpoledne je jasno. Novým koučem FC MAS Táborsko je Miloslav Brožek. V prvním rozhovoru pro klubový web přibližuje důvody, proč se rozhodl kývnout na nabídku. Zmínil se o hráčském kádru a cílech pro nadcházející sezónu.

Trenére, co vás přesvědčilo k tomu, že jste se rozhodl přijmout angažmá u A-týmu Táborska?
Sedm let jsem působil ve Vlašimi a mohl jsem tam pokračovat dále, ale cítil jsem, že již potřebuji změnu, nový impuls, nové prostředí, které mě obohatí a posune dále. Měl jsem nabídky z Čech i ze zahraničí. Táborsko je pro mě výzva. Sestup byl pro mě šokem a současný stav je v bodě 0. Všichni zklamaní, nepříjemně překvapení a fanoušci naštvaní. Už se to stalo a nedá se to odestát. Takže za minulostí je tlustá čára. Nyní jsme na startu nového projektu a to mě motivuje. Chci tady něco dokázat. Vedení mě svým nasazením přesvědčilo, ale čeká nás moře práce...

Fanoušci Vás mohou znát z působení v nedaleké Vlašimi a pak z Vašeho angažmá u národního týmu Jemenu. Jak byste zavzpomínal na toto období?
Ve Vlašimi jsem absolvoval kolem 250 soutěžních utkání ve F:NL a Mol Cupu v roli sportovního ředitele, asistenta trenéra a nakonec i trenéra. Za doby mého působení se přes Vlašim dostalo do ligy více než 60 hráčů. Mnoho z těchto posunů nese můj rukopis. Každý půlrok byla ve Vlašimi obrovská obměna kádru a ze začátku bylo náročné stále budovat nový tým. Nakonec posun hráčů a relativní sportovní stálost považuji za úspěch. Vždy mě bude hřát příjemný pocit, když uvidím hráče v lize, se kterými jsem měl možnost pracovat.
Například v Bohemce jich je aktuálně 5, ve Spartě 4, v Baníku 3 a další. Byla to pro mě velká zkušenost a Vlašim je teď už minulostí. Hlava mi neuvěřitelně rychle přepla a jsem plně koncentrován na práci pro FCT. Práce pro reprezentaci Jemenu byla pro mě odměnou a byl jsem moc rád, když si mě trenér Ján Kocian vybral jako asistenta a kondičního trenéra pro asijské mistrovství. Práce trvala 4 měsíce. Bylo to jako permanentní soustředění, ale moc jsem si to užil a dodnes jsem téměř v každodenním kontaktu s hráči i funkcionáři z této oblasti. Je možné, že některé hráče v příštích týdnech vyzkoušíme.

Jaká je vaše trenérská filozofie? Hrát ofenzivní a líbivý fotbal?
Jsem přesvědčen, že se trenér musí vždy přizpůsobit prostředí, ve kterém pracuje, správně odhadnout na co hráči mají, jaké jsou možnosti a ambice klubu, jaké je klubová filosofie a podle této nabité znalosti tým a jeho herní projev utvářet. Někdy nemůžete hned hrát líbivý útočný fotbal, jindy nemůžete hráče defenzivně brzdit. Důležité jsou pro mě charakter, kvalita, potenciál u hráčů a rukopis, chcete-li herní styl u týmu.

Je o to příjemnější, že u A-týmu začnete pěkně od začátku přípravy?
To je jasné, protože mohu poznat mladé hráče z B týmu a akademie, kteří dostanou na začátku přípravy šanci. Po první selekci pak některé hráče přivedeme na testy a třetím krokem bude příprava již utvořeného kádru pro sezónu.

Táborsko po letech ve druhé lize sestoupilo do ČFL. Návrat do F:NL nebude i díky reorganizaci soutěže nic jednoduchého. Jaké jsou vaše cíle s týmem do nové sezóny?
Z 32 týmů ve 3. lize postupuje jen jeden. To nemá ve fotbale obdoby. Je tedy jasné, že šance na postup nejsou velké. Cílem je sestavit takový tým, abychom se mohli sportovně pokusit co nejdříve o návrat do F:NL. Naše ambice pro následující sezónu jsou otevřené.

Už víte, koho si přivedete jako asistenty?
Po dohodě s panem Holubem využijeme vlastních, klubových zdrojů. Asistenti budou oznámeni v průběhu přípravy. Příští týden povedu tým ještě sám, pak by se to mělo vyřešit.

Napsal(a) FC MAS Táborsko | Foto Karolína Kabíčková/FCT