Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na fotbal v Písku za umělého osvětlení

 
středa, 19. června 2019, 00:27

V nadcházejícím ročníku třetí ligy si fotbalisté Písku na své budoucí nové soupeře posvítí v pátečních večerních hodinách. Hlavní hřiště se v brzké době dočká instalace umělého osvětlení.

Zastupitelstvo města Písek schválilo žádost FC Písek o dofinancování projektu „Výstavba umělého osvětlení hlavního hřiště".

Osvětlení bude splňovat veškeré požadavky FAČR umožňující odehrání mistrovských utkání v pátečních večerních hodinách. „Do provozu bude dáno již během podzimní sezony,“ uvádí místopředseda FC Písek Jaroslav Hrdlička.

Na třetí ligu v pátek večer

Do nového ročníku ČFL jsou po zrušení Juniorské ligy zařazena B-mužstva prvoligových týmů. FC Písek bude mít v Jihozápadní skupině třetí ligy za soupeře rezervy Sparty, Slavie, Plzně či Příbrami. „Právě s těmito mužstvy by se mohlo hrát v atraktivním čase v pátek večer a i středeční podzimní utkání Poháru FAČR se bude moct hrát pro diváky v příznivějším čase,“ poznamenal Hrdlička k přechodu na večerní čas, který fanoušci jistě přivítají.

Dalším výrazným přínosem výstavby osvětlení je rozšíření možnosti využití hřiště pro tréninky mládeže, zejména přípravek. V březnu, dubnu, koncem září, v říjnu a začátkem listopadu i po 16 hodině, což je zatím možné pouze na hřišti s umělým povrchem, na které se všechna mužstva nevejdou.

Zastupitelstvu města Písek patří za podporu píseckého fotbalu velké poděkování.

Napsal(a) FC Písek | Tisková zpráva