Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ponurá nálada z neúspěšné série Písku neobešla ani stopera Filipa Vacovského

 
pondělí, 6. května 2019, 12:00

Třetiligový Písek nastoupil ve středu a sobotu dvakrát doma. V rozmezí třech dnů podlehl soupeřům z Ústí nad Orlicí a Štěchovic shodným poměrem 1:2. Mužstvo se nedokázalo vymanit z výsledkového trápení, které ho provází už drahný čas, a zůstalo přikrčené v blízkosti úplného dna sedmnáctičlenné tabulky.

Díky odhlášení osmnáctých Jiren naštěstí Jihočechům nehrozí sestup. V klubu však po sérii neúspěchů zavládla ponurá nálada. Mužstvo vzhledem ke svému složení nemělo být na chvostu třetiligového pořadí. Slušel by mu pobyt alespoň ve středu tabulky. „Je to pořád dokola. Děláme spoustu chyb, zbytečně ztrácíme balony a soupeř chodí do brejků nebo těží z nakopávaných míčů. Jako dneska Štěchovice, které ze dvou akcí daly dva góly. To je pro nás trest. My si můžeme vypracovat šancí, kolik chceme, a stejně je neproměníme,“ hleděl do země šikovný stoper Filip Vacovský.

Převážnou část úvodního poločasu strávili soupeři na polovině Štěchovic. Marné však byly střelecké pokusy Toma Ulbricha, Martina Voráčka z trestného kopu či Jakuba Helda po centru Andriji Ratkoviče. Naopak hosté vedení expíseckým trenérem Zbyňkem Bustou otevřeli účet z brejkové situace v 19. minutě, kdy Lukáš Batka obloučkem přehodil brankáře Michala Tomu. „Bohužel, takhle to je v každém zápase. My jsme na míči a jsme lepší, ale dostaneme debilního góla a buď nás to složí, nebo hrajeme dál a stejně to je k ničemu,“ povídal zkroušeně jednadvacetiletý odchovanec pošumavského Nýrska a kmenový hráč plzeňské Viktorie.

Srazili se tři domácí hráči

Po změně stran se čekal aktivní nástup domácího týmu a jízda za vyrovnáním. Místo toho padl druhý gól Štěchovic v 64. minutě. Srazili se oba stopeři Filip Vacovský s Ondřejem Bělouškem, do nichž ještě robustně vletěl Michal Toma, který vystartoval až za hranici pokutového území. Hostující Jakub Lukavský pohodlně skóroval, zatímco první jmenovaný písecký hráč zůstal rozplácnutý na trávníku a zvedl se až po delším ošetřování. „Jenom jsem viděl dlouhý míč a potom jsem ležel na zemi. Schytal jsem to do boku a do hlavy. Víc si nevybavuju, byl jsem otřesený,“ popisoval dramatickou scénu.

Záhy snížil střídající Antonín Presl a Jihočeši v závěru zvyšovali tlak. „Chtěli jsme to zvrátit alespoň na remízu a zkusit třeba i vyhrát za dva body po penaltách, ale bylo to těžké. Hosté zalezli a jenom čekali na brejky. Je to jejich styl,“ komentoval neúspěšnou tečku za sobotním dopolednem Filip Vacovský, jemuž po sezoně končí hostování v Písku. Přivedl ho loni v létě trenér Rostislav Grossmann, kterému padl do oka v sestupující Čížové. „Vracím se do Plzně. Po zrušení Juniorské ligy se obnoví B-týmy a nevím, jestli si mě stáhne Viktorka, nebo dojde na jednání s Pískem,“ zapřemýšlel fotbalista, jenž ve všech utkáních za písecké mužstvo odehrál plných devadesát minut.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle