Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O víkendu to opět vypukne. FC Písek s novým kapitánem a brankářem přivítá Králův Dvůr

 
čtvrtek, 7. března 2019, 09:00

Dlouhá zimní přestávka, která je spojena s tvrdým drilem a nabíráním kondice, právě skončila. Již tuto sobotu, tradičně v 10:15 hodin, čeká FC Písek ostrý start do jarní fáze FORTUNA ČFL. Do Písku přijede tým FK Králův Dvůr. Jak probíhala příprava píseckého týmu, co nového se přes zimu stalo, kdo přišel a jaké jsou cíle pro jarní část soutěže? Na to vše jsme se zeptali hlavního trenéra Milana Nouska mladšího a nového kapitána Aleše Hanzlíka. Na pár otázek nám odpověděla i jedna z nových tváří, zkušený brankář Michal Toma, který přišel na půlroční hostování.

Milan Nousek ml. - hlavní trenér

Jak hodnotíte celou přípravu a jak jste s ní spokojený?
Hodnotím ji kladně, i když některé výsledky nebyly ideální nebo zápasy skončily remízou. Celkově příprava splnila naše očekávání, a co jsme chtěli zvládnout, se nám podařilo. Odehráli jsme hodně utkání a na naši soutěž jsme připraveni.

Na co jste se v přípravě zaměřili?
Na podzim jsme hráli hodně kombinačně, ale měli jsme problém se dostat do vápna a k zakončení. Obrana soupeřů nás hodně blokovala. Náš cíl byl chodit rychle po lajnách, do centrů a k zakončení, čemu jsme věnovali nejvíce času.

Do konce března máte možnost ještě doplnit sestavu. Využijete této možnosti, nebo je již kádr kompletní?
Kádr ještě uzavřený není, mělo by ještě dojít k jedné, maximálně dvou změnám.

Jaké jsou cíle a očekávaní na jaro?
Hlavním cílem je se dostat minimálně na deváté místo, což by pro nás byl prvotní úspěch. Dále se pak držet na vyšších příčkách co nejdéle. Ideální by pro nás byla alespoň pátá příčka.

Aleš Hanzlík – nový kapitán

Jak vnímáte svoji novou roli?
Pro mě osobně se nic nemění, jen budu nosit kapitánskou pásku. Vše zůstává při starém. Budu mít jen větší zodpovědnost na hřišti i v kabině.

S čím osobně budete spokojený z pohledu kapitána?  Kolik vás bude nová funkce stát do klubové pokladny?
Hlavně chceme vyhrávat a hrát pěkný fotbal, už od začátku jarní části. Kolik mě to bude stát? Tak to ještě netuším, ale zadarmo to jistě nebude. O tom bude nejvíce vědět Václav Hrachovec, který se stará o klubovou pokladnu.

Michal Toma – nová posila

Jak jste se dostal z Táborska do FC Písek?
Ten transfer se nerodil jednoduše. Bylo to trochu složitější. K tomu, proč jsem skončil v Táboře, nemohu a ani nechci nic říct. Měl jsem možnost si vybrat nový klub a po kontaktu s vedením FC Písek a realizačním týmem, kdy se mi ta myšlenka hrát tady zalíbila, jsme se nakonec domluvili.

Jak se po několika letech v jednom klubu cítíte? A jak se vám líbí v novém prostředí? Jaká máte očekávání z působení v novém týmu?
Výrazné změny necítím. Všechny kluky tady znám. Už dříve jsme se potkávali nebo proti sobě hráli. Na 3. ligu jsem nepomýšlel. Bude to pro mě nová výzva, ale je to pořád fotbal. Ten se nezměnil. Bude to asi více o soubojích a méně taktické, ale celkově se těším na změnu a po deseti letech se vracím do 3. ligy.

Jak vás berou ostatní hráči v kabině? Jak vnímáte z pozice zkušeného harcovníka fotbalové mládí?
Myslím si, že je to dobré. Nejsem konfliktní.  Respekt, ten se podle mého všeobecně z fotbalu vytratil asi před dvěma roky, ale jak říkám, se svými spoluhráči vycházím dobře.

S čím po konci jara budete spokojený?
Jak už říkal náš nový kapitán, hlavně vyhrávat zápasy. Hrát pěkný fotbal, na který bude chodit hodně fanoušků.

Napsal(a) FC Písek marketing | Foto Jan Škrle