Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z tříbodové radosti zbyl Písku jednobodový smutek

 
sobota, 25. srpna 2018, 19:25

Na hřiště nováčka z Velvar cestovali písečtí fotbalisté posíleni tříbodovou výhrou z Vltavínu a podobný kousek chtěli zopakovat také v třítisícovém městě poblíž Kladna.

Cíl nedostat branku v prvních minutách utkání však nevyšel. Domácí se totiž prosadili již po necelých sedmi, kdy se do míče opřel Ladislav Vopat a rozradostnil domácí fanoušky – 1:0. Odpověď žlutomodrých na sebe ale nenechala dlouho čekat. Po dalších deseti minutách hry vrátil skóre do rovnovážného stavu písecký kapitán Václav Milec – 1:1.

Další akce hráčů na obou stranách gólmany příliš nevystrašily a nerozhodný výsledek tak vydržel až do pauzy. Po návratu zpět na hrací plochu se jako první do vážnější příležitosti dostali hosté, kteří v 54. minutě zatlačili Velvarské až k brance Jiřího Měsíčka. Ani jeden z několika po sobě následujících pokusů však v síti neskončil.

Skórovat se podařilo až v 73. minutě Martinu Heldovi, jež využil centrovaného míče do vápna a trefil se, tak trochu netradičně, hlavou – 1:2. Žlutomodří přečkali následnou velkou šanci domácích na vyrovnání a drželi nejtěsnější náskok až do 90. minuty, kdy však sladká vidina další tříbodové radosti pořádně zhořkla.

Krátce před vypršením normální hrací doby odpískal rozhodčí Dujsík faul těsně před šestnáctkou Písku a Velvarští tak dostali možnost volného přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti. Do zdi se postavily téměř kompletní sestavy obou týmů a Kamil Hajdušek v brance Písku mohl jen stěží něco vidět. Domácí Tomáš Nosek navíc trefil svou střelu přesně k tyči a vyrovnal.

Třetiligový nováček následně dokonal obrat v penaltovém rozstřelu (nedal pouze Jakub Held) a na poslední chvíli urval dva body. Písečtí se k Otavě vraceli s jedním.

FC Slovan Velvary – FC Písek 2:2 (1:1), penalty 5:4

Branky: 7. Vopat, 90. Nosek - 17. Milec, 73. M. Held. Rozhodčí: Dujsík - Starý, Trska. Delegát: Koňák. ŽK: 3:1 (Budějský, Polák, Měsíček – Voráček). Diváků: 300. Penalty proměnili Vacovský, Petřík, Hanzlík, Kulík. Nedal J. Held.

Velvary: Měsíček – Obrtlík, Ludvík, Tenkl, Kalaš, Nosek, Budějský (39. Doležal), Šalda, Polák, Havel, Vopat (78. Müller).

Písek: Hajdušek – Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík, Hrachovec, J. Held, Milec (71. Kulík), Voráček (84. Petřík), Pinc (88. Běloušek), M. Held.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Slovan Velvary