Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann: Těším se, že nás někdo opravdu prověří

 
čtvrtek, 26. července 2018, 11:29

Písečtí třetiligoví fotbalisté se v přípravných zápasech činí. Střílejí branky jak na běžícím pásu a své soupeře přehrávají. Ve středu 25. července si od Otavy odvezl příděl divizní celek Soběslavi.

„Opět jsme se dokázali prosadit v útočné fázi, i když první půle tomu úplně neodpovídala. Chtěli jsme hrát hodně ve střední pasáži, získávat tam balóny a vyrážet do rychlých protiútoků. Chtěli jsme si nacvičit nějaký model, ale plnili jsme to jenom dvacet minut. Pak jsme od toho úplně odstoupili a začali jsme hrát stylem, že si každý dělal, co chtěl a to se mi vůbec nelíbilo," zhodnotil průběh úvodní pětačtyřicetiminutovky trenér A-týmu FC Písek Rostislav Grossmann.

„Ve druhé půli jsme to zlepšili a soupeř trochu odešel fyzicky, takže ta převaha byla relativně jasná. Naše útočná fáze se dá pochválit, nicméně musím říct, že se vším respektem k Soběslavi, nedosahoval soupeř takových kvalit, aby nás více prověřil," doplnil trenér Grossmann komentář k zápasu, který jeho svěřenci vyhráli 8:1 (1:0).

Písecký lodivod však dobře ví, že dosavadní přípravné výsledky nelze přeceňovat. Ty nejtěžší zkoušky teprve přijdou. „V sobotu už by měl přijít zajímavější zápas s Aritmou a o týden později pak sehrajeme nejtěžší přípravu proti Štěchovicím. Bude to nyní těžší a těžší, až přijde to nejtěžší, tedy první mistrák v Králově Dvoře. Štěchovice nám ukážou, jak na tom doopravdy jsme. Už se na to docela těším, že nás někdo opravdu prověří,“ říká upřímně domácí trenér.

Během přípravy se o místo v sestavě áčka ucházela více než desítka nových tváří. Někteří stále zůstávají a uchovávají si naději. Někteří už ale areál FC Písek opustili. „Postupně se s námi rozloučili Lukáš Holub, Tomáš Skála, Tipe Simunovič, Adam Sokol, Marek Smetana a Damián Farkaš. Ostatní zatím zůstávají. Další rozhodování nás čeká po sobotním utkání s Aritmou v Dobrovízi," poodhaluje Rostislav Grossmann vývoj skládání kádru pro třetí nejvyšší soutěž.

Poslední dva přípravné duely odehrají Písečtí na hřištích mimo domácí areál. V sobotu 28. července se v Dobrovízi utkají od 10.15 hodin a pražskou Aritmou a o týden později je prověří Štěchovice.

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Daniel Pekař