Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po změně stran přišla kanonáda žlutomodrých

středa, 25. července 2018, 22:27

Start nového ročníku Fortuna ČFL se kvapem blíží. Napovídá tomu fakt, že ve středu 25. července v podvečer sehráli svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna poslední domácí přípravný zápas. Soupeřem jim byl divizní celek Soběslavi, s nímž by se Písečtí mohli potkat také v 1. kole MOL Cupu.

Úvodní půle nabídla divákům pouze jednu branku. Míč do sítě dostal za nechtěného přispění hostujícího gólmana Kuníka hned ve 3. minutě hry Miroslav Grobár. Domácí záložník poslal na gólmana Soběslavi lehkou střelu po zemi zpoza hranice šestnáctky, ale ta k překvapení všech nenašla útočiště v Kuníkových rukavicích, ale za brankovou čarou.

Nešťastný hrdina však v dalším průběhu první pětačtyřicetiminutovky ukazoval, že jeho brzké zaváhání bylo náhodné. Na strážci svatyně týmu z okresu Tábor si později vylámali zuby zakončující Lukáš Jančura, Martin Held či opět Miroslav Grobár.

Hosté mohli udeřit pět minut před koncem poločasu. K pohledné kombinační akci se dostali Aleš Kutner s Martinem Dvořákem. Druhý jmenovaný už překonal Kamila Hajduška chránícího píseckou branku, ale toho stihli zastoupit obránci, kteří nebezpečí zažehnali.

Do druhé půle nastoupili domácí s šesti změnami v sestavě a s chutí střílet góly. Martin Voráček sice ve velké příležitosti ve 49. minutě ještě neuspěl, jenže o chvíli později dosud hubený náskok Písku navýšil stoper Filip Vacovský, který využil dobrého postavení na zadní tyči.

Druhý přesný zásah třetiligového týmu odstartoval brankovou smršť. Do zbytku střetnutí vměstnali domácí fotbalisté dalších šest gólů a připsali si tak jednoznačné vítězství. O tečku za přátelským zápasem se ale zasloužili Soběslavští, kteří v poslední minutě korigovali Martinem Dvořákem na 1:8.

Poslední dva přípravné duely odehrají Písečtí na hřištích mimo domácí areál. V sobotu 28. července se v Dobrovízi utkají od 10.15 hodin a pražskou Aritmou a o týden později je prověří Štěchovice. Soběslav hostí v sobotu 28. července Jankov od 17 hodin a ve středu 1. srpna jede k pohárovému předkolu do Vodňan (18).

FC Písek - FK Spartak Soběslav 8:1 (1:0)

Branky: 3., 62. a 65. Grobár, 50. Vacovský, 59. a 76. Voráček, 63. Jančura, 87. Zeman - 90. Dvořák. Rozhodčí: Němec - J. Řezáč, Brodský.

Písek: Hajdušek - Řehoř, Vacovský, Holý, Hanzlík - Zeman, J. Held, Milec, Grobár - M. Held, Jančura. Střídali: Varyš - Hrachovec, Vávra, Voráček, Benetka, Kulík.

Soběslav: Kuník – Maršík (46. Podráský), Boháč (77. Hromada), Suchan, Hromada (46. Chotovinský) – Bouchal – Vaněk, Nohava (17. Žalda), Kutner, Mazouch – Dvořák (46. Uličný, 77. Dvořák).


Další středeční příprava:

SK Lhenice – SK Jankov 1:4 (1:3), za hosty Popelka, Maršán, Zajíc, Mužík.
Spartak Trhové Sviny - Jiskra Třeboň 4:3 (0:0), za domácí L. Gažák 2, Kolář, Petr.

 

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Daniel Pekař