Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dušan Pinc: Když dá útočník gól, hraje se mu líp

 
čtvrtek, 10. května 2018, 11:32

Tím, kdo otevřel skóre zápasu vloženého 33. kola Fortuna ČFL mezi týmy FC Písek a FK Králův Dvůr, byl domácí útočník Dušan Pinc. Ten využil střeleckou chuť Martina Helda a zaváhání brankáře Jiřího Krčka a v 17. minutě, byť tísněný stoperem soupeře Michalem Hellem, pohotově nasměroval míč do sítě.

Dušan, který v zimní přestávce přišel do z žákovských let známého prostředí z juniorky plzeňské Viktorie, se u Otavy úspěšně rozkoukává, zvyká si na dospělý fotbal a jeho výkony jdou nahoru, což potvrdil i ve středečním utkání. Jak ho viděl? „Byl to těžký zápas. Soupeř kousal hlavně v první půli, kdy to bylo vyrovnané. Hra byla hodně o soubojích, ale myslím, že jsme hráli zodpovědně a ubojovali to. Dali jsme tři góly a vzadu to zvládli na nulu, takže můžeme být spokojení.“

Přestože Králův Dvůr potvrdil svůj jarní problém se zakončením a písečtí fotbalisté krátce po přestávce přidali druhou branku, rozhodující ranou do sebevědomí soupeře byl zřejmě až třetí zásah. „Asi ano, ten třetí gól byl definitivní. Druhý gól nás sice uklidnil, ale oni pořád kousali. Museli však otevřít obranu, ve které se stále více objevovala okýnka a my jsme mohli chodit do brejků. Škoda, že jsme nevyužili ještě další, protože šance tam byly,“ potvrdil Dušan Pinc.

Vytáhlý forvard, který na začátku května oslavil dvacáté narozeniny, si vývoj svého píseckého angažmá pochvaluje. „Cítím se dobře. Jsem rád, že hraju od začátku, to je hlavní. Že mi to tam padá, je super. Je to důležité, protože když dá útočník gól, tak se mu hraje líp," říká Dušan Pinc, který o svých kvalitách přesvědčuje trenéry i diváky v ochozech domácího areálu.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama