Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí zvítězili doma zaslouženě, přestože dostali od Brozan lekci z koncentrace

 
sobota, 21. dubna 2018, 12:45

Písecký tým měl svému soupeři co vracet, neboť na podzim podlehl v Brozanech 3:4 (prohrával už 0:4). Odveta se podařila, výsledkem 4:2 si Jihočeši navíc vylepšili celkové skóre ze vzájemných utkání. První poločas byl jasně v režii domácích, kteří v úvodu druhé půle zvýšili na 3:0, ale potom během černé tříminutovky inkasovali dva góly a po lekci z koncentrace se chvíli museli bát o výsledek. Od pojišťovacího čtvrtého gólu znovu ovládli hřiště.

Od první střely mezi tyče ve 3. minutě bylo zřejmé, že písečtí hráči budou znovu předvádět svůj útočný a kombinační fotbal. Dařilo se jim téměř všechno, na co sáhli. Scházelo jen přesnější zakončení a větší počet vstřelených gólů. Vedení získal v 9. minutě Tomáš Froněk, jenž bleskově zatáhl míč po levé straně a utěšeně vypálil k pravé tyči. Za lehce tečovanou střelou se brankář Marián Tvrdoň natahoval marně. V pokutovém území Brozan hořelo také při akci Martina Helda s Filipem Řezáčem a po hezkém přiťuknutí Tomáše Froňka na Václava Milce, jenž ale mířil vedle.

Na konci první dvacetiminutovky vkročil Martin Held do rozehrávky hostujícího týmu, odražený balon si zpracoval Filip Řezáč a s trochou štěstí se prosadil ve vylekané soupeřově obraně. Za stavu 2:0 předvedli Písečtí ještě několik pěkných akci. Skoro na všech se podílel ve výborné fazoně hrající Tomáš Froněk, který však v 68. minutě předčasně opustil trávník. „Tomáš střídal už minule v Jirnech, kde si natáhl zadní stehenní sval. Také dnes měl potíže, proto jsme za něho poslali Vaška Hrachovce, abychom ho trochu pošetřili,“ prozradil trenér Rostislav Grossmann.

Cesta k výsledku nebyla jednoduchá

Domácím se skvěle vydařil vstup do druhé půle, když ze druhé vlny vyběhl krajní bek Aleš Hanzlík a zhruba tři metry před hranicí velkého vápna levačkou vypálil nechytatelnou bombu k pravé tyči. Hosté s třígólovým mankem neměli co ztratit a pouštěli se otevřeně dopředu. Jejich aktivitu podpořil svým příchodem od 46. minuty černý Chukwudi Chukwuma, jenž na podzim proti Písku zaznamena hattrick. První varování z kopačky Lukáše Veselého v 61. minutě bravurně zlikvidoval Kamil Hajdušek, o tři minuty později ale již nedosáhl na zakončení Ladislava Vopata, jenž zblízka sklepl míč do sítě po centru Lukáše Veselého z pravé strany.

Za další dvě minuty bylo znovu husto před píseckou brankou a Rudolf Slanička se výstavními nůžkami trefil těsně pod břevno. Vedení Jihočechů se během pár okamžiků ztenčilo z 3:0 na 3:2. „Hosté zkvalitnili útočnou fázi nasazením Chukwumy a my jsme nedůsledně bránili,“ komentoval situaci písecký kouč. Jeho svěřenci zaplatili daň za ztrátu koncentrace, která vyplynula z vysokého náskoku, a museli znovu zapnout na plné obrátky. Zajímavé akce předvedli Martin Held nebo Václav Hrachovec s Dušanem Pincem. Gólovou pojistku zajistil v 73. minutě Jakub Held, jenž po autovém vhazování Aleše Hanzlíka zůstal nepokrytý ve středu hřiště a suverénně zavěsil.

Písečtí si pohlídali závěr utkání, byť v jednom případě je hosté ještě vylekali záludnou střelou zdálky. „Cesta k výsledku nebyla jednoduchá, tři body mají svoji váhu. Soupeř ukázal kvalitu, přestože mu patří až třinácté místo v tabulce. Soutěž je však velmi vyrovnaná. Chtěli jsme hrát aktivní presink a hodně napadat, což se nám dařilo. Za stavu 3:0 to vypadalo jasně, mohli jsme vést i vyšším rozdílem. Škoda dvou gólů, které jsme dostali rychle po sobě,“ zalitoval Rostislav Grossmann. „Neuhlídali jsme domácí borce, o nichž jsme věděli, že to umí. Když jsme se nadechli za stavu 2:3, zase jsme nechali volného hráče v šestnáctce,“ krčil rameny brozanský asistent Tomáš Poštulka.


FC Písek – SK Sokol Brozany 4:2 (2:0)

Góly: 9. Froněk, 19. Řezáč, 51. Hanzlík, 73. J. Held – 64. Vopat, 66. Slanička. Rozhodčí: Zadinová – Hájek, V. Němec. ŽK: 2:2 (25. Pinc, 56. M. Held – 37. T. Jelínek, 79. Cibulka). Diváků: 342.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík – Milec – M. Held, J. Held (83. Grobár), Froněk (68. Hrachovec) – F. Řezáč (79. Kočí), Pinc (89. Blažek). Trenér Rostislav Grossmann.

Brozany: Tvrdoň - Cibulka, Studecký, Franc, Benda (55. Šollar), Slanička (87. Da Silva), Mešič, Vopat (76. Marič), Veselý, Jelínek (46. Chukwuma), Stehlík (63. Tichý). Trenér Jiří Němec.


Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle