Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V souboji tabulkových sousedů vyzve Písek Dobrovici

 
čtvrtek, 5. dubna 2018, 18:09

Počasí se umoudřilo a začíná lákat na fotbal. V sobotu 7. dubna, kdy na jih Čech přijede aktuálně devátá Dobrovice, se na tribuně v areálu FC Písek zahřejeme, jak všichni věříme, nejen díky předváděné hře žlutomodrého kolektivu, ale právě i díky stoupajícím teplotám.

Klimatické rozmary ovlivnily start jarní části České fotbalové ligy, když většina týmů nemohla odehrát plný počet naplánovaných utkání. Jedním z týmů, které na počasí doplatily nejvíce, byla také Dobrovice, jíž byl dvakrát odložen zápas v Jirnách a terén Dobrovickým nedovolil sehrát ani domácí duel proti Brozanům. Svěřenci trenéra Vladimíra Sedláčka tak do mistrovského kolotoče nastoupili až v neděli 25. března a během týdne pak odehráli celkem tři zápasy.

Středočeši si při své jarní premiéře nevedli špatně, když dokázali srovnat stav utkání ve Štěchovicích a v penaltách uzmout soupeři ještě druhý bod. Dlouho odkládané střetnutí v Jirnech naopak Dobrovickým body nepřineslo, protože se nedokázali gólově prosadit a sami jednou inkasovali. Chuť, jako většina dalších třetiligových celků před měřením sil s Pískem, si Dobrovice spravila doma s Čížovou, které po penaltovém úspěchu nejzkušenějšího hráče Davida Mikšovského z prvního poločasu nasázela po přestávce ještě tři branky a vyhrála 4:0.

V Dobrovici došlo před sezonou k výměně trenéra. Již zmíněný Vladimír Sedláček nahradil Petra Hejna, který s týmem postoupil z divizní soutěže do ČFL. Středočeši se prezentovali atraktivní hrou směrem dopředu, ale nemohli se chlubit obranou fází. Navíc potřebovali nový impuls. V polovině podzimu náš sobotní soupeř dokonce atakoval nejvyšší příčky, jenže zápasy se silnějšími celky poslaly Dobrovické do středu tabulky, kde se nacházejí i nyní s bilancí třiatřiceti bodů. Světlou výjimkou byl duel se suverénní Chrudimí, která v Dobrovici padla. I tak se ale pohybují ve vyšších patrech než v předchozím ročníku.

Parta z města cukru se o letních i zimních pauzách hodně měnila, tentokrát však trenér a vedení klubu vsadili spíše na ustálení kádru. „Jsem zastáncem konsolidace, nechceme dělat v kádru žádné velké změny. Dojde ke změně maximálně dvou hráčů, aby změn nebylo tolik jako v minulosti. Zatím máme potvrzené odchody Davida Skuhravého a Josefa Eliáše, kterým končí hostování a ani z jedné strany není zájem o jeho prodloužení,“ řekl v zimě Vladimír Sedláček pro klubový web.

Pohled na aktuální tabulku napovídá, že se bude u Otavy hrát zápas dvou papírově velmi vyrovnaných celků. Oba soupeře dělí pouhý jeden bod a také v počtech výher, porážek či v bilanci na domácím a venkovních hřištích nelze najít příliš rozdílů. Písečtí jsou i díky jednomu odehranému zápasu navíc produktivnější, ale i poměr mezi vstřelenými a obdrženými brankami odpovídá.

Utkání FC Písek – FK Dobrovice bude zahájeno v sobotu 7. dubna v 10.15 v areálu FC Písek. A pozor, poprvé se bude hrát na hlavním hřišti s přírodním trávníkem.

Přijďte fandit.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama