Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jak štědrý bude Velký pátek? Písek zajíždí k předehrávce do Benátek

 
čtvrtek, 29. března 2018, 10:55

Tři domácí celky Fortuna ČFL využily blížícího se prodlouženého svátečního víkendu a svá utkání 21. kola soutěže přeložily na pátek 30. března. Mezi týmy, které budou hrát na Velký pátek, patří také FC Písek. Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna se od 16.30 hodin představí na půdě Benátek nad Jizerou.

Benátečtí sice patří do spodní poloviny tabulky a vzdáleně bojují o záchranu, ale s 24 body to nemají daleko ani směrem vzhůru - na Písek ztrácejí 7 bodů. Potenciál na rychlou záchranu v prvních jarních duelech zatím Středočeši potvrzují, když sice prohráli na penalty s přímým konkurentem z Brozan, ale pak stejným způsobem potrápili doma Štěchovice a premiéru na nově schváleném třetiligovém hřišti zkazili Čížové, kde vyhráli 3:0.

Kádr hlavního trenéra Jana Buryána doznal přes zimu hned několika změn. Benátky lovily především v třetiligových vodách a většinou mladíky. Výjimkou je pak zkušený brankář Radim Straka (ročník 1976), který naposledy působil v týmu Záp, ale má na svém kontě i jeden ligový start v dresu Bohemians 1905. Řady benáteckého áčka dále rozšířili obránce David Skuhravý (ročník 1996 - na podzim Dobrovice) a záložníci Sebastian Munzar (ročník 1996 - na podzim Zápy), Tomáš Bulíř (ročník 1996 - na podzim Zápy), Damián Farkaš (ročník 1996 - na podzim Benešov) a Jakub Zörkler (ročník 1997 - na podzim Rejšice). Čtyři ze šesti posil nastupují na jaře v základní sestavě.

Poslední vzájemné měření sil obou soupeřů se odehrálo 2. září 2017 v Písku. Žlutomodří tehdy vyhráli 2:1, když už v 25. minutě vedli o dva góly. Hosté sice v 51. minutě snížili a později nebyli daleko od vyrovnání, ale všechny tři body zůstaly nakonec na jihu Čech. O obě přesné trefy domácích se postaral útočník Miroslav Slepička, který však již působí v druholigové Příbrami a Písečtí tak budou muset ve svém středu hledat jiného střelce.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle