Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí nasázeli Nymburku půltucet. Filip Řezáč dal čistý hattrick

sobota, 21. října 2017, 12:43

Nevydařená vystoupení proti nováčkům třetí nejvyšší soutěže naštěstí nenašla pokračování. Po porážkách od Čížové a Ústí nad Orlicí na jejich hřištích se Písečtí zahojili doma proti třetímu nováčkovi z Nymburka, kterému nasázeli půltucet krásných gólů, přičemž další šance zůstaly nevyužité. Ke cti poražených slouží skutečnost, že se po celý zápas snažili hrát fotbal.

Skóre se měnilo velmi záhy. Domácí si vynutili ve 3. minutě trestný kop z pravé strany a jeho exekutor Aleš Hanzlík zvolil dlouhý oblouk rovnou mezi tyče. Na míč si nabíhal Martin Voráček, ale poslední, kdo pomohl míči do sítě, byl nymburský gólman Martin Jungr. V 11. minutě se ocitl ve výhodné pozici Filip Řezáč, ale jeho přihrávka nenašla nabíhajícího Martina Voráčka. Hosté aktivně překáželi Jihočechům v jejich kombinačním způsobu hry, pokoušeli se o protiútoky a ohrožovali Kamila Hajduška v píseckém brankovišti, což bylo varování, že není radno podceňovat soupeře ze spodku tabulky.

Zkušený Miroslav Slepička v 18. minutě nádherným pasem ze středu hřiště našel v běhu Antonína Presla, jenž zprava prodloužil na Filipa Řezáče a ten zblízka přidal druhý gól. O dvě minuty později si poslední dva jmenovaní zopakovali příkladnou spolupráci a ve stejném pořadí se zapsali pod navýšením náskoku. Minutu před přestávkou završil Filip Řezáč čistý hattrick. Po nezištné přihrávce Antonína Presla v sólu obešel brankáře a zavěsil do opuštěného prostoru mezi tyčemi. Několik šancí si vytvořili také Nymburští, největší měl ve 34. minutě Michal Houžvička.

Do druhé půle vstoupili hosté se čtyřmi změnami v sestavě, vystřídali brankáře, ale nezastavili brankostroj píseckého týmu. V 58. minutě před hranicí velkého vápna napřáhl Antonín Presl a byl z toho pátý gól (střelu tečoval jeden z bránících hráčů). Poté zápas na dlouhé minuty ztratil plynulost vinou série střídání na písecké straně, kde dostali příležitost všichni hráči z lavičky s výjimkou druhého brankáře Lukáše Varyše. Příležitost ke zkorigování skóre se naskytla Nymburku v 75. minutě, ale pokus Lukáše Nepovíma z trestného kopu zneškodnil Kamil Hajdušek.

O minutu později udeřilo na protější straně, když Tomáš Froněk stanovil konečný výsledek střelou z levé strany k protilehlé tyči. V závěru měl ještě tři velké šance sobotní smolař Miroslav Slepička (jednou trefil břevno), jenž se hodně snažil o vylepšení gólové úrody, ale nebylo mu přáno tímto způsobem oslavit narození syna.

Hlasy trenérů:

Ondřej Prášil, Písek: „Přistoupili jsme k zápasu se vší vážností a udělali několik změn v sestavě, kterou jsme vyladili hodně intenzivně. Hodně nám pomohl úvodní gól, soupeřův brankář si ho tam hodil sám. Přidali jsme další góly po krásných akcích, při nichž se projevila zkušenost našich hráčů. Antonín Presl řešil ty situace s ledovým klidem. Musím také pochválit soupeře za to, že celou dobu chtěl hrát fotbal.“

Jiří Kabyl, Nymburk: „Jsem smutný, ale výsledek musím brát jako realitu. Nastartovali jsme soupeře laciným gólem, potom jsme to hloupě otevřeli a domácí nás potrestali. Od mužstva, jaké má Písek, se musíme učit. Lepší výsledek proti takovému kádru bychom mohli docílit jen při šťastné shodě náhod.“


FC Písek – SK Polaban Nymburk 6:0 (4:0)

Góly: 18., 20. a 44. F. Řezáč, 3. Hanzlík, 58. Presl, 76. Froněk. Rozhodčí: V. Štěrba – M. Štěrba, Nehasil. ŽK: 3:1 (13. Avdić, 39. Milec, 74. Hrachovec – 84. Daněk). Diváků: 215.

Písek: Hajdušek – Benetka (63. Kočí), Rendla, Avdić (77. Kalášek), Hanzlík – Milec (57. J. Held) – Voráček, Froněk, Presl (63. Hrachovec) – Slepička, F. Řezáč (68. M. Held). Trenér Ondřej Prášil.

Nymburk: Jungr (46. Přibyl) – Kabyl, Herčík, Hájek, Cáska, Svoboda, Daněk, Petr (46. Dudek), Chlapec (46. Novotný), Nepovím (46. Franc), Houžvička. Trenér Jiří Kabyl st.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle