Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí pozvali Štěchovické na pět kousků

 
sobota, 30. září 2017, 14:00

Sobotní dopolední zápas 8. kola České fotbalové ligy nabídl píseckým fanouškům krásné slunečné počasí, pět branek v síti hostujících Štěchovic, tři body do tabulky a pozvánku na středeční pohárový duel se Zlínem.

Žlutomodří na svého soupeře vlétli a již v 6. minutě se radovali z prvního úspěchu. Ve středu hřiště získal míč Antonín Presl, obešel několik štěchovických obránců a hbitě prošel až do pokutového území. Stáhl na sebe pozornost celé obrany včetně gólmana Michala Soukupa, a tak hledal nabíhajícího Miroslava Slepičku. Domácí kanonýr už měl jednoduchou úlohu - 1:0.

Hosté se k ohrožení branky Kamila Hajduška v první půli prakticky nedostali. Snad nepřesná střela Martina Sulíka ze 17. minuty splňovala parametry příležitosti. Na trávníku vládli domácí, kteří se znovu prosadili v 21. minutě. Zakončujícího Miroslava Slepičku tentokrát ve vápně našel Tomáš Froněk - 2:0.

Po půl hodině hry rozpoutal celek trenéra Ondřeje Prášila smršť vyložených příležitostí. Třetí gól mohl přidat opět Miroslav Slepička, ale také Antonín Presl či Michal Rendla. Přesto se skóre se tentokrát neměnilo.

Trojka se na světelné tabuli objevila až dvě minuty před poločasem. Antoním Presl využil chyby hostující obrany. O míč sice přišel, ale ten se dostal k Tomáši Froňkovi, který určil poločasový stav - 3:0. Tomáš Froněk mohl vzápětí slavit znovu, jenže trefil pouze tyč.

Po změně stran se ke slovu přeci jenom dostávali také hosté, balón ze své sítě však znovu lovil pouze Michal Soukup. V 65. minutě vyhrála domácí obrana hlavičkový souboj a založila protiútok. Miroslav Slepička vyslal kolmicí Antonína Presla, který před bránou Štěchovic našel nohu Tomáše Froňka - 4:0.

Pověstný bůr přišel sedm minut před koncem, kdy Aleš Hanzlík podklouzl při centru do šestnáctky hostí. Míč se přes několik nohou dostal až na zadní tyč k Václavu Hrachovcovi, který si po přesné dorážce mohl vychutnat gólovou radost - 5:0.

Již ve středu 4. října v 16 hodin se na píseckém trávníku bude bojovat znovu. Tentokrát o postup do další fáze MOL Cupu. U Otavy se představí účastník Evropské ligy ze Zlína. Přijďte si užít atraktivní souboj a podpořit domácí barvy!

Pozápasové komentáře

Ondřej Prášil, trenér Písku: „Věděli jsme, že Štěchovice kvůli červeným kartám a zraněním museli přeskupit řady. Nám se na druhou stranu do sestavy vrátil Miroslav Slepička, jehož osobnost je pro nás na hřišti strašně důležitá. Bylo vidět, že kluci zase pracovali, jak měli. Byli bychom rádi, kdybychom byli ještě efektivnější v zakončení, ale i tak jsme samozřejmě rádi za výhru.“

Štěpán Kučera, kapitán Štěchovic: „V první řadě bych chtěl pogratulovat Písku k velmi dobrému výkonu. My jsme sem jeli s cílem něco uhrát. Bohužel, Písek na nás po úvodní pětiminutovce vlétl, dal dva góly a nám už se hrálo těžce. Nemáme tak zkušený tým a máme hodně zraněných. Předvedená hra odpovídá výsledku. V šatně jsme si řekli, že se můžeme odrazit k lepším zítřkům, že se musíme semknout a musíme hrát, jako by to bylo 0:0. Po přestávce to bylo lepší, ale jak říkám, výsledek odpovídá.“


FC Písek - TJ Štěchovice 5:0 (3:0)

Branky: 6. a 21. Slepička, 43. a 65. Froněk, 83. Hrachovec. Rozhodčí: Váňa - Šafránková, Novotný. ŽK: 2:2 (Milec, Kočí - Sulík, Cienciala). Diváků: 200.

Písek: Hajdušek - Běloušek, Rendla, Avdić, Hanzlík - Kočí, J. Held (76. Hrachovec), Milec, Froněk - Presl (82. M. Held), Slepička (87. Řezáč).

Štěchovice: Soukup - Košata, Pavlík, Kučera (35. Cienciala), Štědronský, M. Novák, L. Novák, Sulík, Těžký, Maruš (64. Jonáš), Batka.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle