Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová a Křemže jsou prvními mistry v okresech

 
pátek, 24. května 2024, 11:17

Čížová/Křemže – Závěr sezony postupně luští tajenky o vítězích jednotlivých soutěží na jihu Čech. V okresních přeborech na Písecku a Českokrumlovsku už mají o šampionech letošní sezony jasno. Postup do krajské soutěže si s předstihem zajistily Sokol Čížová a Sokol Křemže.

Sokol Čížová už několik vzestupů a pádu ve své bohaté historii zažil. Někdejší vítěz divize (2016/17) a jednoroční účastník třetí ligy se po odhlášení z divize na jaře 2020 (psali jsme zde) a následném pádu z nejnižší krajské třídy postavil na nohy a pod taktovkou trenéra Rostislava Grossmanna a bývalých píseckých hráčů (Šťastný, Šteier, Chytrý, Basaraba) neměl na Písecku konkurenci. Z dvaadvaceti zápasů Čížovští neprohráli ani jedno střetnutí, po třech remízách došlo na penaltový rozstřel. Nastříleli přes sto gólů, tandem Radek Šittner (29) a Filip Šťastný (23) zařídil polovinu. Nejlepší tým okresního přeboru se vrací do I. B třídy dvou letech.

Sokol Křemže si udělal výbornou reklamu postupem do semifinále krajského přeboru. V 10členém okresním přeboru drtil jednoho soupeře za druhým. K titulu mistra krumlovského okresu dokráčel bez ztráty kytičky a ve stylu start – cíl (se skóre 120:8!). Definitivu slavil po vítězství nad sousedním Holubovem (9:0). Do I. B třídy se oddíl zpod Kletě vrací po dlouhých devíti rocích. Trenér Radek Linha mohl spoléhat nejen na šikovné mladé plejery, ale i ostřílené borce, kteří prošli divizí – Petr Dvořák, Michal Pliška či Václav Novák. Pokud Křemežští neusnou na vavřínech, nemusela by být I. B třída konečnou stanicí. Jednou už ji vyhráli, v sezoně 2010/11 slavili historický úspěch, byť jen na rok.

Blízko k zisku prvenství mají v ostatních přeborech Strmilov (J. Hradec), Černý Dub (Č. Budějovice), Zdíkov (Prachatice), Myslkovice (Tábor) a Cehnice (Strakonice), jimž by postup již neměl uniknout.

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama