Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová opouští divizi. Přihlášku podá do I. B třídy

 
pondělí, 18. května 2020, 19:03

Čížová – Oddalovaný černý scénář čížovského fotbalu se nakonec naplnil. Klub z Písecka se kvůli nedostatku financí odhlásí z celostátní soutěže a od příští sezony bude vystupovat v nejnižší krajské třídě.

V pátek 15. 5. 2020 zasedl výkonný výbor Sokola Čížová. Hlavním tématem jednání byla budoucí účast klubu ve fotbalových soutěžích FAČR.

Klubové vedení ve složení Tereza Kolpeková, Tomáš Korejs, Vlastimil Kovář spolu s přizvanými trenérem Milanem Satrapou a vedoucím B-týmu Milanem Bratem po pečlivé úvaze rozhodlo nepokračovat v divizi. „Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale vzhledem k absenci silného sponzora by nebylo zodpovědné hrát takto náročnou soutěž. Proto se VV rozhodl přihlásit se pro ročník 2020/2021 do I. B třídy,“ uvádí předsedkyně Sokola Čížová Tereza Kolpeková.

Éra nově složeného týmu Čížové se kvůli epidemii koronaviru a předčasně ukončené sezoně, v níž skončil Sokol na devátém místě, smrskla do jediného střetnutí s Rokycany (1:5). „Hráči byli po této informaci trochu zklamáni. Mrzelo je, že si v divizi stihli zahrát pouze jeden zápas. To nás mrzelo všechny. Chtěla bych jim touto cestou všem moc a moc poděkovat za podporu a nasazení, jaké projevili na lednové valné hromadě, kdy se rozhodli statečně porvat s divizí. Cením si toho o to víc proto, že věděli, že budou pod velmi přísným dohledem fanoušků a veřejnosti,“ oceňuje přístup současných hráčů Kolpeková.

Složení mužstva zůstane pravděpodobně stejné. „Do nového ročníku snad s námi půjdou všichni,“ věří šéfka Čížové. „Bohužel odchází trenér Milan Satrapa. Pracovní vytížení mu nedovolí věnovat se práci trenéra naplno a napůl to logicky dělat nechce. Zcela nás však neopouští. Zůstává v klubu dál. Trenérský post bude obsazen v nejbližší době. O novém jméně vás budu informovat hned, jak budeme vědět,“ říká k nucené změně u trenérského kormidla.

Čížová po devíti letech vyklízí pozice v celostátní soutěži. Vrcholem klubu, který vloni oslavil stoleté výročí, bylo první místo v divizi (2017) a jednoroční účast v ČFL. Krajská I. B třída se bude hrát na čížovském hřišti po dlouhých šestnácti letech. „Věřím, že je naše rozhodnutí pro fanoušky pochopitelné a že nás budou nadále tak skvěle podporovat jako dosud,“ dodává srdcařka Tereza Kolpeková.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach
 


 

Reklamní sdělení

Reklama