Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Co bude s Osekem dál, o tom rozhodne zápas v Jankově, myslí si Jan Hoch

 
čtvrtek, 25. dubna 2024, 18:21

Osek – Kapitán oseckého týmu Jan Hoch je pro mužstvo velkou oporou a hráčem, na kterého se trenér Jindřich Dejmal může vždy spolehnout. Potvrdil to i při výhře nad Týnem nad Vltavou, v utkání podal mimořádný výkon a také jej jediný gólem rozhodl. Naše redakce zvolila 25letého záložníka Mužem kola.

Trenér Dejmal vás hodně chválil. Prý jste jako správný kapitán dokázal strhnout mužstvo svou bojovností a dovést ho k zisku tří bodů…

První poločas se mi moc nevydařil, ostatně jako celému týmu. Věděli jsme, že duel se sousedem v tabulce je pro nás obzvlášť důležitý. Bylo mi jasné, že ve druhém poločase budeme muset přidat, takže jsem chtěl kluky namotivovat. Myslím, že druhá půlka se povedla jak mě, tak i celému mužstvu. Bojovnost všech byla ukázková.

O vítězství Oseku rozhodla jediná branka. Jak padla?

Hostující obránci chybovali, Jirka Balogh vystihl jejich rozehrávku, Kuba Říský mi balón prostrčil mezi stopery a já už jsem sám před gólmanem nezaváhal.

Na jaře jste uhráli již osm bodů, což vůbec není špatné. Jak jste spokojený?

Může se zdát, že je to dost, ale já osobně spokojený nejsem, protože si myslím, že bodů jsme mohli mít víc. V některých zápasech jsme měli šílené začátky druhých poločasů a body jsme v nich zbytečně ztratili.

Prohráli jste pouze dvakrát, z toho jednou v Hluboké nad Vltavou, kam se pro body nejezdí. Tam jste přitom sehráli výbornou partii a k bodu jste měli blízko nebo ne?

Zrovna na Hluboké byli domácí v prvním poločase jednoznačně lepší. Hluboká má na krajský přebor skvělé mužstvo. Ale je pravda, že i na Hluboké se dal nějaký bodík uhrát. Třeba já osobně jsem tam měl ve druhém poločase vyloženou šanci. Kdybych ji proměnil, tak věřím, že jsme utkání mohli dovést do remízového konce. Hluboká vyhrála zaslouženě, i když při troše štěstí se u ní bodovat dalo.

Nyní máte dvaadvacet bodů a slušný odstup na týmy ze dna tabulky. Cítíte se již prakticky zachráněni?

Po posledních dvou výhrách se nám určitě dýchá lépe, ještě z toho ale venku nejsme. Nyní náš čeká důležitý zápas v Jankově, a tam se ukáže, jestli se dál budeme pohybovat v sestupových vodách, nebo se posuneme do klidného středu tabulky.

Jankov má ale na jaře mizernou formu. Podle papírových předpokladů byste neměli mít s posledním celkem tabulky problém?

Bude to jednoznačně o tom, jak my k zápasu přistoupíme. Soutěž je ale vyrovnaná a bodovat může každý s každým. Jankov má doma určitě větší kvalitu a rozhodně ho nemůžeme podceňovat. Jedeme tam vyhrát, ale s pokorou a hlavně musíme bojovat.

V Oseku se vystřídalo v poslední době mnoho trenérů. Jak vycházíte s tím současným, Jindřichem Dejmalem?

Kdo zná pana Dejmala, ten ví, že má vysoké požadavky na fyzickou připravenost. Já už jsem ho zažil v mládežnických kategoriích v Písku, takže jsem věděl, co od něj lze očekávat.

Dlouho se v Oseku hledal také spolehlivý strážce svatyně. Mohl by jím být Jakub Pokorný, jehož trenér Dejmal v posledních dvou utkáních rovněž chválil?

Poky (Jakub Pokorný, pozn. red.) je pro nás v poslední době klíčovým hráčem. Je mu ale devatenáct let a je na něm hodně znát, jestli trénuje nebo ne. Od té doby, co kvůli pracovním povinnostem v Dynamu přestal chytat Zdeněk Křížek, vystřídalo se mezi třemi tyčemi hodně gólmanů a dlouho jsme hledali jasnou jedničku. Já doufám, že Jakub se toho zhostí a začne na sobě pořádně makat. Jsem přesvědčený, že na krajský přebor může být velice kvalitním brankářem.

Zmínil jste tréninky. Někteří minulí trenéři v Oseku skončili právě proto, že přístup týmu k tréninkům nebyl takový, jaký by si představovali. Už se situace zlepšila?

Řekl bych, že to není pouze náš případ. Mužstev, kde je přes týden tréninková morálka horší, je víc. Oproti minulým sezónám se ale docházka na tréninky v Oseku zlepšila. Hodně kluků však dojíždí za prací nebo na studia do velkých měst. Pro mnohé z nich není jednoduché dostat se v týdnu do Oseku. Kdo ale může, ten na tréninky chodí.

V předminulé sezóně patřil Osek až do posledních kol mezi absolutní krajskou špičku. Na čem je potřeba zapracovat, abyste opět proháněli nejlepší týmy v kraji?

Především máme úzký kádr. V každém zápase nám někdo vypadne a nepamatuji si, kdy naposledy jsme dvakrát za sebou hráli ve stejné sestavě. Trápí nás buď zranění, nebo máme pracovní povinnosti. Taky teď máme hodně mladý kádr. Několik kluků přišlo z píseckého dorostu a potřebují se rozehrát.      

Omlazení kádru je jistě dobrý předpoklad k tomu, aby šel fotbal v Oseku zase nahoru?

Jsem rád, že mladí kluci přišli a že mají ambice. Když budou trénovat, jistě budou platnými hráči. Nejenom já bych si přál, abychom zase hráli ve vyšších patrech. Věřím v lepší zítřky a v Oseku nejsem sám.

Ideální jedenáctka 21. kola krajského přeboru:


Lukáš Lízal (Strakonice)

Tomáš Antoš (Hluboká), Miroslav Zach (Protivín), Martin Zach (Roudné), Jakub Vrána (Třeboň)

Štěpán Prokeš (Rudolfov), Jan Hoch (Osek), Jakub Toth (Olešník), Jakub Keclík (Semice)

David Lafata (Olešník), Viktor Kadlec (Roudné)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama