Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Černého Petra dostal Jankov, Roudné odmítlo posun na druhé místo

 
neděle, 7. dubna 2024, 14:05, aktualizováno 7. dubna 2024, 19:05

Jihočeský kraj – Opět do tří dnů bylo rozprostřeno další kolo krajského přeboru. Už pátek odskočila na špici Hluboká po vítězství v derby s Olešníkem. T. Svinům se vyplatilo na Rudolfově bojovat až do konce. O velké překvapení se postaral Protivín, když ukončil neprůstřelnost roudenské obrany a získal skalp favorita. Na chvost tabulky po prohře v Dražicích spadl Jankov, Semice se prvním venkovním ziskem v sezoně odpoutaly z poslední příčky. V souboji nováčků se Třebětice rozešly s Mirovicemi nerozhodně 3:3. Zápasy na Hluboké, Rudolfově, v Dražicích a Protivíně sledovali na vlastní oči naši redaktoři.

V podzámčí se odehrál duel prvních dvou celků soutěže. Zůstal však za očekáváním. V nepohledném derby s minimem šancí na obou stranách brala body Hluboká. Olešník porazila proměněnou penaltou Jiřího Rubicka a pečetí Václava Hrachovce 2:0. Více o utkání čtěte zde.

Spartak Trhové Sviny předvedl v páteční předehrávce s domácím Rudolfovem dokonalý obrat v závěru, v němž otočil na 3:2 a stále zůstává na jaře bez porážky. První poločas byli daleko nebezpečnější domácí, kteří prahli po prvním vítězství v tomto roce. V 15. minutě skóroval po přesně načasované uličce Pouzara útočník Filip Peiger. Hosté se dostali lacino k vyrovnání po vlastním ukázkovém gólu kapitána Novotného, ale už po deseti minutách si Rudolfovští vzali vedení zpět, když Jan Gažák ml. zbytečně fauloval Radima Pouzara a ten z penalty nezaváhal. Domácí ale těsný náskok po přestávce nepojistili a ani neudrželi. V posledních deseti minutách totiž ztratili náskok a přišli o všechny body. Spartakovci vyrovnali Markem Kodrasem a v první minutě nastavení rozjásal jejich řady dorážkou obránce Ondřej Hruška. „Do druhého poločasu jsme šli v jiném rozestavení a domácí jsme zatlačili,“ poznamenal svinenský trenér Martin Písko k vítěznému obratu.

Malšané nevyužili možnost předstihnout v tabulce druhý Olešník, když v Protivíně nečekaně prohráli. Domácí ustáli dvě velké šance soupeře (Vlk a Vávra), zatímco sami dvakrát udeřili. Už v 10. minutě se po centru prosadil Adam Petr a tři minuty po příchodu na hřiště zvýšil po chybě hostující obrany debutující dorostenec David Stropnický. Čerstvá posila z Hradiště si tak dala předčasný dárek k blížícím se 18. narozeninám. V první půli byli domácí bojovnějším a důraznějším týmem, po změně stran se ale bránili náporu Malše. Ta ale zvládla pouze snížit individuální akcí Viktora Kadlece, jenž vsítil jubilejní 30. gól sezony. Roudné vrhlo všechny síly do útoku, hrozilo řadou závarů, domácím se ale povedlo v nastavení náskok pojistit Tomášem Zemanem. „Domácí na nás byli dobře připraveni a vyhráli zaslouženě,“ uznal sportovně trenér Roudného Pavel Cepák. „Byl to dramatický zápas se šťastným koncem pro nás. Před zápasem jsme si říkali, že by byla plichta zlatá, výsledek je nad očekávání,“ sdělil nám předseda FK Protivín Václav Křišťál.

Semičtí poprvé v sezóně bodovali na hřišti soupeře. Podvedlo se jim to na desátý pokus. Pro první bod si zajeli v 19. kole na horkou půdu do Oseku. V prvním dějství to ale moc nevypadalo, že by Semičtí chtěli v Oseku bodovat. Hráli pasivně a už ve 20. minutě Osek vedl, když se po rohovém kopu trefil kanonýr Jakub Říský. Po přestávce se domácí zaměřili na pozorné bránění, přečkali bez úhony začátek, v němž v předchozích zápasech pravidelně inkasovali, a nepřesností ve hře hostů využívali k rychlým brejkům. Semice se snažily o vyrovnání, do šancí je ale osecká obrana moc nepouštěla. V závěru se však hosté přece jenom prosadili. Nejprve Petr Listopad namířil svou dalekonosnou střelu do břevna a o chvíli později, v 83. minutě, Luděk Zborník hlavou po centru Listopada stanovil konečný výsledek 1:1.

Záchranářský souboj čtrnáctých Dražic a předposledního Jankova na dražickém trávníku rozhodl jediný gól domácího Tomáše Běhouna již z 10. minuty, když sám před vybíhajícím brankářem Skálou zachoval chladnou hlavu a zamířil přesně k tyči. Dražice nastupovaly do důležitého střetnutí se staronovým trenérem Milošem Veselým (44), který stále odvádí platné služby i na trávníku. Po přestávce upadla hra do podprůměru. Snahu Jankova zhatil zbytečným vyloučením kapitán Kočí, který se vykartoval během dvou minut. Hosté na konci střetnutí otevřeli obranu s cílem vyrovnat, ale pramenily z toho šance pouze pro domácí. Dražice naplno bodovaly po šesti zápasech, Jankov se po čtvrté jarní porážce propadl až na samotné dno tabulky nejvyšší krajské soutěže.

V nedělním dopoledni si Třeboň poradila u rybníka Svět s oslabenými Strakonicemi a bodově se dotáhla k dalším aspirantům na druhé místo. Třeboň doma toužila odčinit předchozí porážku v Mirovicích, Strakoničtí naopak chtěli u rybníku Svět prodloužit jarní šňůru bez porážky. Hostům ale citelně chyběl jeden z nejdůležitějších tahounů Tom Bílý a trenér Šroub se musel obejít i bez Váchala. V průběhu utkání se navíc zranil kapitán Zahrádka. Favorizovaná Třeboň byla od začátku lepším týmem, byla na balónu, hosté ale až do konce poločasu úspěšně vzdorovali. Bezbrankový stav však do přestávky neudrželi, protože v nastavení první půle dostali gól do šatny od kapitána Jana Matouška. Ve druhém poločase Jiskra své vítězství 3:0 potvrdila brankami Jana Kubaty a Martina Průchy. „Výsledek vypadá jednoznačně, přesto však kluky chválím. Nemáme se za co stydět,“ nebral porážku tragicky strakonický kouč Přemysl Šroub. Své mužstvo chválil i kouč Třeboně Karel Bicenc. „Strakonice hrály dobře, ale udělaly chyby, které jsme potrestali,“ přidal se se svým názorem.

Třebětice si přály v nováčkovském souboji s Mirovicemi přerušit šňůru porážek a poprvé na jaře zabodovat. Jenomže jim vůbec nevyšel začátek a po dvou rohových kopech prohrávali již v 7. minutě 0:2. Vlastní gól si dal Novák zakrátko zvyšoval Ondřej Kocourek. Třebětičtí se ale nevzdali, dál bojovali a ještě v prvním poločase se jim podařilo brankou Petra Švarce do šatny snížit na 1:2. Ve druhé půli už Třebětice svého mirovického rivala přehrávaly a v 56. minutě bylo po gólu Vojtěcha Habra vyrovnáno. Ani Mirovičtí však na útočnou hru úplně nerezignovali a kapitán Jan Císař jim v 71. minutě z brejku vrátil vedení. Domácí ale nakonec první jarní bod přece jenom vybojovali, když v 88. minutě vyrovnal Filip Nehyba. „Byl to zajímavý zápas nahoru, dolů, padaly branky a divákům se musel líbit,“ svěřil se s bezprostředními dojmy trenér Třebětic Marek Černoch. „Odehráli jsme dobré utkání, v němž jsme mohli vyhrát, ale nakonec bod bereme,“ uvedl Michal Huleš, jenž zaskočil za nemocného trenéra Čadka, který stejně jako půltucet hráčů skončil na antibiotikách a do Třebětic jely Mirovice v oslabené sestavě.

V Milevsku se utkaly dva týmy, které se na jaře s dobrou formou zatím moc nepotkaly, byť jedno vítězství už Milevsko i Týn zaznamenaly. Vzduchotechnici hráli v obranném bloku, chodili do brejkových situací a tato taktika nakonec slavila úspěch. „Možná to moc fotbalově nevypadalo, my jsme se ale potřebovali po předchozích nepovedených zápasech rehabilitovat za tři body,“ prozradil trenér vítězného Milevska Tomáš Smrčina. Týn měl míč o něco častěji na kopačkách, domácí ale byli efektivnější. První gól dali Milevští ve 26. minutě, když získali na polovině míč, Jan Hušek, zimní posila, si ho kousek za vápnem navedl na střelu a otevřel účet zápasu. Klid do domácích řad vnesl střídající Jaroslav Hadáček, který šest minut před koncem vyhrál souboj s brankářem Kubíkem a stanovil konečné skóre 2:0. „Nám hlavně chyběla přesnost v předfinální fázi," řekl k výkonu hostující Olympie Roman Hřib. 

Výsledky 19. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – Spartak Trhové Sviny 2:3 (2:1)

Góly: 15. Peiger, 33. (pen.) Pouzar – 21. vlastní (Novotný), 81. Kodras, 90. (+1) O. Hruška. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Nedvěd. ŽK: 1:0 (Pouzar). Diváků: 100.

TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 2:0 (1:0)

Góly: 45. Rubick (pen.), 73. Hrachovec. Rozhodčí: Kollmann – Boček, Kříž. ŽK: 3:1 (Kössl, Tauber, Píša). ČK: 0:1 (87. Beko). Diváků: 250.

FK Protivín – Malše Roudné 3:1 (2:0)

Góly: 10. Adam, 29. Stropnický, 90. (+6) Zeman – 56. Kadlec. Rozhodčí: Brych – Němec, Smola. ŽK: 6:5 (Říha, Nedvěd. J. Vorel, Adam, Váverka – Vogl, Navrátil, Zachař, Kadlec, Cepák – trenér). Diváků: 200.

TJ Osek – FC AL-KO Semice 1:1 (1:0)

Góly: 20. J. Říský – 83. Zborník. Rozhodčí: Leiš – Jarolím, Valeš. ŽK: 1:1 (J. Říský – Zborník). Diváků: 140.

TJ Dražice – SK Jankov 1:0 (1:0)

Gól: 10. Běhoun. Rozhodčí: Nedvěd – Novotný, Kollárik. ŽK: 4:5 (Sváček, M. Stuchlík, Horka, J. Štecher – Kočí 2, Borovka, Votava, Jirkovský). ČK: 0:1 (76. Kočí). Diváků: 120.

TJ Jiskra Třeboň - FK Junior Strakonice 3:0 (1:0)

Góly: 45. (+2) Matoušek, 64. Kubata, 76. Průcha. Rozhodčí: Barva – Pravda, Tauber. ŽK: 1:2 (Průcha – Smola, Míčka). Diváků: 100.

FK Sokol Třebětice - SK Mirovice 3:3 (1:2)

Góly: 45. P. Švarc, 56. Habr, 88. F. Nehyba - 3. vlastní (Novák), 7. Kocourek, 71. Císař. Rozhodčí: Pečenka - Krčín, Mrosko. ŽK: 2:3 (M. Kelbler, Gall - R. Převrátil, J. Viták, J. Převrátil). ČK: 0:1 (94. R. Převrátil). Diváků: 250.

FC ZVVZ Milevsko – FK Olympie Týn n/Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 26. Hušek, 84. J. Hadáček. Rozhodčí: Vican - Šťastný, Frček. ŽK: 1:2 (Petřík - Maxa, Dobal). Diváků: 150. 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Lenka Průchová, Miroslav Jánský
 


 
Reklama