Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Semice se snaží odlepit ode dna, Trhové Sviny na jaře ještě neprohrály

 
neděle, 31. března 2024, 16:55

Jižní Čechy – V sobotu se hrálo pět zápasů 18. kola krajského přeboru. Semice rázně vykročily za záchranou a doma porazily Rudolfov přesvědčivě 3:0. Jejich konkurent z Dražic prohrál v Týně nad Vltavou. Trhové Sviny neprohrály ani ve třetím jarním kole, tři body získaly na úkor Milevska. Jankov doma nestačil na Protivín. Tečku za víkendovým programem učinilo nedělní derby Na Křemelce ve Strakonicích. Junior podruhé zdolal Osek.

Jankov se sice v domácím duelu s Protivínem dočkal první jarní trefy, ovšem na body to bylo stále málo. A to proto, že hosté byli od úvodu aktivnější a jen díky skvělým zákrokům gólmana Skály prohrávali zelenobílí v poločase pouze o gól. O ten se po kombinaci s Hrachovcem postaral Petr. Domácím byl ve 36. minutě vyloučen Honner, což Jankovu situaci ještě více ztížilo. Přesto se v 59. minutě zrodilo vyrovnání, když po faulu na Kočera proměnil pokutový kop Aleš Hanzlík. Protivín ale přesilovku nakonec využil, když se dvakrát dokázal prosadit útočník Martin Říha. Podprůměrné utkání plné nepřesností skončilo zaslouženou výhrou svěřenců Miroslava Říhy. „Jsem rád za vítězství, s předvedenou hrou a průběhem zápasu však vůbec spokojený nejsem,“ řekl protivínský kouč.

Týn na jaře konečně zabral a na domácím hřišti porazil Dražice 3:1. Začátek zápasu přitom Olympii vůbec nevyšel, neboť už v první minutě inkasovala z kopačky důrazného Tomáše Běhouna první gól. Vltavotýnské rychlý gól Dražic zaskočil, ale po dvaceti minutách se jim podařilo vyrovnat, když si na krásný centr Mravce naběhl Radim Štos a hlavou vyrovnal. Domácí pak vyvinuli velký tlak, zápas se jim ale podařilo zlomit na svou stranu až v samém závěru utkání. Meidl po faulu na Dobala nejprve neproměnil v 91. minutě penaltu, dobíhající Štos už se ale z dorážky nemýlil. Výhru ještě chvíli na to pojistil po sólu přes celé hřiště třetím gólem Jakub Hudeček (zápise o utkání je chybně uveden Podhradský). „Splnili jsme povinnost a vyhráli jsme.Těší mě, jak zvládáme zápasy kondičně,“ měl radost z premiérové výhry na střídačce Olympie Roman Hřib.

Spartak Trhové Sviny drží i po třetím jarním kole neporazitelnost. Tentokrát zdolal doma Milevsko 3:1. Hosté nezačali špatně, v úvodu byli aktivní a vytvořili si několik šancí. Žádnou z nich však vzduchotechnici neproměnili a jejich sebevědomí rázem kleslo. Spartakovci se v první půli postupně rozehrávali a ke konci poločasu dvakrát udeřili. Ve 38. minutě otevřel skóre utkání Lukáš Gažák a na cestu do šatny vyprovodil hosty gólem minutu před pauzou ještě agilní Jiří Macák. Dokonalým KO pak byl gól Jana Gažáka, který vstřelil ranou z vápna hned po příchodu z kabin. Spartak vedl ve 47. minutě 3:0 a zápas mohl v poklidu dohrát. Milevsko dosáhlo deset minut před koncem alespoň na čestný úspěch, gól si ale dali domácí sami. „Aktuálně je to z naší strany křeč,“ přiznal milevský trenér Tomáš Smrčina. „Zápas jsme zvládli takticky dobře,  Milevsko jsme do větších šancí nepustili,“ sdělil svinenský lodivod Martin Písko.

Fotbalistům Semic se na jaře v píseckém azylu daří a na umělém trávníku porazili Rudolfov 3:0. Semičtí tak dokazují, že poslední příčku, která znamená sestup, hodlají co nejdříve opustit. Domácí si pomohli dvěma slepenými góly Jakuba Hraly a Radka Velemana z konce prvního poločasu. Rudolfov přijel do Písku bez tří hráčů základní sestavy a na tamní umělce se hostům vůbec nedařilo. Semičtí svého soupeře přehráli především bojovností a svou výhru pojistili gólem Luďka Zborníka ze 70. minuty. „Písecká umělka byla ve špatném stavu, byli jsme oslabení, nic z toho nás ale neomlouvá. Za celý zápas jsme nevystřelili na bránu a náš výkon byl katastrofální,“ řekl kapitán Rudolfova Jan Šindelář.

Derby na Křemelce mělo vyrovnaný začátek. Osek hrozil standardkami, Junior postupem času přebíral iniciativu a na konci první půle se po Bílého centru prosadil Romanem Zahrádkou. Váchal ještě nastřelil tyč a na druhé straně zasáhl brankář Winter. Oseckým nevycházejí začátky poločasů a po přestávce je dvakrát nachytal Karel Krejčí, který během dvou minut zvýšil již na 3:0. Hosté se však nevzdali a snažili se o korekci. Tečovanou střelou za šestnáctkou snížil Jan Hoch a dalšímu gólu zabránil Winter. Osek dohrával posledních dvacet minut bez vyloučeného Kuneše. „Závěr jsme si pohlídali, vítezství mohlo být i výraznější. Měli jsme několik šancí na pojistku.  Vyhráli jsme zaslouženě, hráče mohu jenom pochválit,“ uvedl strakonický trenér Přemysl Šroub. Stejně jako na podzim skončilo derby výsledkem 3:1 pro Junior. „Opět jsme propadli po taktické stránce,“ posteskl si kouč Oseku Jindřich Dejmal.

Víkendové výsledky 18. kola krajského přeboru


FC AL-KO Semice – SK Rudolfov 3:0 (2:0)

Góly: 37. Hrala, 39. Veleman (pen.), 70. Zborník. Rozhodčí: Frček – Dunovský, Pravda. ŽK: 1:1 (P. Valach – Havel). Diváků: 60.

SK Jankov – FK Protivín 1:3 (0:1)

Góly: 60. Hanzlík (pen.) – 67. a 79. Říha, 21. Petr. Rozhodčí: Votava – Pečenka, Leiš. ŽK: 6:0 (Honner 2, Borovka, Votava, Kočer, Bürger). ČK: 1:0 (37. Honner). Diváků: 148.

FK Týn nad Vltavou – TJ Dražice 3:1 (1:1)

Góly: 22. a 90. (+1) Štos, 90. (+3) J. Hudeček – 1. Běhoun. Rozhodčí: Němec – Kaštánek, Smola. ŽK: 1:2 (Gutwirth – D. Štecher, Tůma). Diváků: 250.

TJ Spartak Trhové Sviny – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (2:0)

Góly: 38. L. Gažák, 44. Macák, 47. J. Gažák. Rozhodčí: Krčín – Nedvěd, Jelínek. ŽK: 2:1 (Šafránek, J. Gažák – Petřík). Diváků: 80.

FK Junior Strakonice – TJ Osek 3:1 (1:0)

Góly: 53. a 54. Krejčí, 39. Zahrádka - 63. Hoch. Rozhodčí: Boček - Šťastný, Vican. ŽK: 2:2 (Váchal, Míčka - Kuneš, Němeček). ČK: 0:1 (70. Kuneš). Diváků: 280.


Páteční výsledky najdete zde.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 
Reklama