Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO| KP: Magnet na Velký pátek patřil malšanům, Třeboň ztratila v Mirovicích a Hluboká se protrápila k vítězství

 
sobota, 30. března 2024, 13:21

Jihočeský kraj – Státní svátek patřil při dnu volna a krásnému letnímu počasí třem předehrávkám 18. kola krajského přeboru. Vedoucí Hluboká se po průměrném výkonu prosadila s třebětickým nováčkem až v posledních minutách. Dlouhou neporazitelnost Olešníka ukončil roudenský staronováček a naplno bodoval i další loňský účastník I. A třídy, Mirovice zastavily rozjetou Třeboň. Páteční zápasy navštívili také naši redaktoři.

Druhý nováček z Třebětic naopak zažívá nevydařený vstup do jara a prohrál třetí utkání v řadě. Měl ale velice těžký los, protože po duelech s Třeboní a Olešníkem narazili Třebětičtí na vedoucí Hlubokou. Na hřišti favorizované Hluboké sehrály Třebětice více než vyrovnanou partii, v závěru se ale vedoucí celek prosadil a vyhrál 2:0. Až do nějaké osmdesáté minuty se na trávníku nic podstatného nedělo. „Je to náš nejhorší výkon v sezóně,“ poznamenal trefně jeden z nejvěrnějších hlubockých fanoušků smířený s tím, že Hluboká tentokrát doma tři body nezíská. Sotva však jeho slova dozněla, přišla výstavní rána Tomáše Taubera a Hluboká se ujala vedení. Do konce chyběly čtyři minuty a hosté vrhli všechny síly do útoku. Vyrovnávací gól jim rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu a Třeběticím scházelo i potřebné štěstí, když po rohu hosté trefili břevno. V závěrečných vteřinách se vydal do útoku i gólman Pokorný a střídající Ondřej Pilný do prázdné brány pojistil Hluboké vítězství. „Pořád jsem ještě plný emocí, představu jsme měli samozřejmě jinou. V první půli nám chyběl zápal do hry a soupeři jsme zvedli sebevědomí. O výhru jsme se strachovali až do našeho druhého gólu,“ oddechl si hlubocký trenér Rudolf Otepka. Jeho protějšek Marek Černoch byl i přes porážku s výkonem mužstva celkem spokojený. „Kluky musím pochválit, protože celý zápas dodržovali stanovenou taktiku a Hlubokou jsme prakticky nepustili do šance. Nakonec rozhodla jediná střela po naší malé chybičce a je to škoda, protože minimálně bod jsme si určitě zasloužili,“ podotkl trenér Třebětic.

Mirovický nováček v čele s navrátilcem Petrem Dolejšem (na hřišti v Mirovicích si v sobotu zahrál po dlouhých 29 letech) zažívá parádní vstup do jara. Nejprve porazil na blatenské umělce Rudolfov, následně přivezl bod z Oseku a na Velký pátek si vyšlápl i na Jiskru Třeboň, která v předchozích dvou jarních zápasech rovněž prokázala famózní formu. Vstup do utkání nezvládl a inkasovala po zásahu Jakuba Krále již ve druhé minutě. Mirovicím chyběl útočník Matěj Štochl, Muž minulého kola. V duelu s Třeboní ho ale úspěšně nahradil o dva roky starší bratr Jakub Štochl, jenž byl v 74. minutě autorem vítězného gólu. Třeboňským se o dvě minuty později povedlo zásluhou Jakuba Vrány závěr utkání zdramatizovat, vyrovnat už ale Jiskra nestihla. „Na začátku jsme dostali rychlý gól a pak jsme museli dobývat obranu Mirovic. Moc se nám to nedařilo, protože domácí byli hodně soubojoví a nedostávali jsme se moc do zakončení,“ shrnul příčiny porážky třeboňský kouč Karel Bicenc. Jeho kolega z mirovické lavičky Michal Čadek byl pochopitelně mnohem spokojenější. „Nám pomohlo naše hřiště, které naopak zřejmě příliš nevyhovovalo soupeři. Na větším hřišti bychom asi měli větší problémy dotáhnout to fyzicky do konce,“ míní trenér Mirovic, který zároveň vyzdvihl i výkon Třeboně.

Ostře sledovaný tahák kola v Olešníku měl nečekaný průběh. V duelu druhého se třetím byl po půl hodině stav 0:3 pro hosty z Roudného. Malšané vsadili na zabezpečenou obranu, z níž vyráželi k rychlým protiútokům. Utkání možná mohlo mít jiný průběh, kdyby Řepa hned v úvodu proměnil samostatný únik, při němž nastřelil jen brankáře Hřebejka. Za pár minut se totiž měnilo skóre na druhé straně. Po Šrámkově úniku se prosadil hlavou Václav Míka. Další brejk dotáhli hosté do gólového konce v 15. minutě. Kanonýr Viktor Kadlec si po asistenci Vlka připsal 29. trefu v sezoně. A když po půl hodině tvrdou střelou zvýšil střídající Filip Navrátil už na 3:0, bylo prakticky rozhodnuto. Olešník musel oželet start Davida Lafaty, který sice figuroval v zápise o utkání, ale zranění z minulého utkání jej nakonec do hry vůbec nepustilo. Jedinou vážnější možnost Hřebejk na začátku druhého poločasu vyrazil a potřetí v řadě udržel čisté konto. Po návratu z Rakouska ještě neinkasoval. Poločasový stav se již nezměnil. Roudenští podruhé porazili Olešník, který našel přemožitele po dlouhých čtrnácti zápasech a v příštím kole jede k dalšímu derby na Hlubokou.

Páteční výsledky 18. kola krajského přeboru


SK Mirovice - Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 2. Král, 74. J. Štochl - 76. Vrána.

FK Olešník - Malše Roudné 0:3 (0:3)

Góly: 8. Míka, 17. Kadlec, 31. Navrátil.

TJ Hluboká n. Vlt. – FK Sokol Třebětice 2:0 (0:0)

Góly: 86. Tauber, 90. (+2) Pilný.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová
 


 
Reklama