Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov vykročí za divizní záchranou s brankářem v útoku

 
čtvrtek, 7. března 2024, 05:12

Český Krumlov – Zimní přípravné období mají slavojáci za sebou a na jaře je čeká přetěžký úkol. Budou se chtít odlepit z posledního místa tabulky a udržet divizi. Podzim Krumlovští zakončili výhrou v Rokycanech a na to budou chtít navázat v sobotu dopoledne doma s Doubravkou.

V zimě odešli čtyři hráči. Do zahraničí zamířili Zdeněk Kuna a Patrik Vaněk, do svých mateřských oddílů se vrátili Ladislav Vávra (Roudné) a Martin Matušek (Čt. Dvory). Českokrumlovským činovníkům se podařilo dotáhnout příchod autora 21 gólů v I. B třídě Radka Bauera z Větřní. Z Lokomotivy ČB přestoupil 19letý Samuel Šimek. Další novou tváří je Jindřich Kordík, který se vrátil z půlročního studijního pobytu v USA. Mužstvo dále doplnili dorostenci Šindelář, Kubát a Matějíček.

„Příprava nebyla vůbec špatná, protože jsme trénovali v patnácti až dvaceti lidech, což je na toto období super,“ pochvaluje si Pavel Lattner, asistent trenéra Švába. Ve druhém přípravném týdnu absolvovali fotbalisté Slavoje čtyřdenní soustředění u břehů lipenského jezera.

Také přípravná utkání, v nichž kromě hráčů základní jedenáctky dostávali příležitosti i hráči širšího kádru, proběhla podle představ trenérů. „Obrovským překvapením pro nás byly výkony brankáře Olivera Polanského, jehož jsme vyzkoušeli v útoku. Nastoupil ve čtyřech utkáních a dal v nich šest gólů, jestli dobře počítám,“ usmívá se Lattner. Podle jeho slov bude Polanský nastupovat v útoku také v mistrovských zápasech a trenéři doufají, že druhému gólmanovi střelecký prach nezvlhne.

Oproti letnímu přípravnému období zvolili v zimě trenéři opačnou strategii. „V létě jsme měřili síly s těžšími soupeři z vyšších soutěží, tentokrát jsme hráli proti papírově slabším týmům většinou z krajského přeboru nebo i z I. A třídy,“ prozrazuje Lattner.

To, že se Slavoj nachází na samém dně tabulky, si všichni v klubu uvědomují, optimismus ale Pavel Lattner neztrácí. „Aspoň se máme od čeho odrazit,“ nabízí Švábův asistent také pozitivní pohled na situaci. „Půjdeme zápas od zápasu a pro záchranu uděláme všechno,“ ujišťuje.

Mnohé napoví hned důležitý úvodní duel s Doubravkou, na kterou nyní Český Krumlov ztrácí sedm bodů.  

Přehled přípravných utkání FK Slavoj Č. Krumlov

TJ Hluboká n. Vlt. – FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:1), Křiváček - Kordík, Matějček.

FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Spartak Kaplice 0:0

SK Dynamo ČB U17 – FK Slavoj Č. Krumlov 5:4 (2:2), za hosty O. Polanský 2, J. Matuška, Kordík.

FK Slavoj Č. Krumlov – SK Rudolfov 4:1 (3:0), Kordík, Bauer, Polanský, Kabele – Šindelář.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 2:0 (2:0), 13. Polanský, 25. Kordík.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama