Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk pokračuje v omlazování. Zapracovává další odchovance

 
středa, 21. února 2024, 13:18

Vimperk – Je druhá polovina února a začíná příprava týmů na jarní část fotbalové sezóny 2023/2024. Při této příležitosti jsme se zeptali trenéra vimperského Šumavanu Lukáše Sýse, s čím půjde do jarní fáze v I. A třídě a jak se v zimě připravují.

V jaké fázi je u vás příprava na jarní část?

Zimní přípravu jsme začali 9. února, bude probíhat v domácích podmínkách a její součástí jsou i skupinové tréninky ve vimperském fitness centru. Trénujeme třikrát v týdnu plus přípravné utkání. Během zimní přípravy odehrajeme celkem čtyři utkání s Vacovem na umělce v Prachaticích, v Milevsku, s Mirovicemi v Blatné a s Dobrou Vodou.

Vím, že Koloušek se vrací do Strunkovic, kým ho nahradíte?

Změny v kádru jsou následující – Tomáš Koloušek se vrací zpátky do Strunkovic, kde chce pomoci k postupu do KP, a do Volyně dostal svolení přestoupit Michal Hejtmánek.

Pracujete s mladými odchovanci, představíte někoho i na jaře? 

Do přípravy s námi jdou naši dorostenci, kdy především hráče ročníku 2005, tedy tzv. dorazové dorostence, se budeme snažit zapracovat do A týmu. Kluci se k nám v létě už připojí nastálo a prioritou našeho oddílu je, aby se hráči, které si vychováme, pokud na to budou mít, zařadili do týmu dospělých. Jaro odehrajeme asi ještě s omlazeným týmem, než na podzim. Věřím, že to pro naše mladé hráče bude dobrá zkušenost.

Na závěr, jaké jsou cíle pro jaro a kam se případně může klub posunout?

Cíle do jara máme jednoznačné a to hrát v poklidném středu tabulky, zapracovat mladé hráče do mužstva a připravit kádr na nový ročník soutěže.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama