Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Mirovice otočily zápas s Milevskem, týnský trenér Mareš se loučil remízou. V Třeboni byl šťastnější Olešník

 
neděle, 12. listopadu 2023, 14:42

Jihočeský kraj – Závěrečné 15. kolo za typického podzimního počasí nabídlo zajímavá utkání a zvraty. Poslední Semice, Týn a Milevsko ztratily dvougólové náskoky, vzduchotechnici ještě inkasovali po přestávce od Mirovic další dvě branky. V páteční předehrávce dotáhla do konce vítěznou šňůru první Hluboká. V taháku kola prohrála Třeboň s druhým Olešníkem gólem v 93. minutě střídajícím Hellerem. Na třetí příčce přezimuje nováček Roudné po kanonádě v T. Svinech, kde úřadoval čtyřgólový Kadlec.

Hluboká si na čtrnáctou podzimní výhru posvítila na Rudolfov a v okresním derby potvrdila roli velkého favorita. Hosté dlouhodobě bez Pouzara a navíc i bez Šindeláře odjeli z podzámčí s třígólovou porážkou. Jako první překonal brankáře Teringla obránce Kössl, který potvrdil střelecký apetit v B-týmu Hluboké. Podruhé prolomil hostující obranu Hrachovec a tři minuty po přestávce pojistil vedení Píša. Utkání bylo rozhodnuté a na další změnu stav už nedošlo. Hlubocký půlmistr vyhrál první polovinu sezony o šest bodů před Olešníkem. Hlubočtí tak dali zavzpomínat na ojedinělý podzim Dražic v roce 2013, kdy v 16 zápasech neztratily ani bod. Mužstvo Rudolfa Otepky, který před utkáním obdržel dárky k pondělním padesátinám, zaváhalo v první půlce pouze jednou remízou v Oseku.

Trhové Sviny na domácím hřišti nezvítězily od srpna a s touhle nelichotivou sérii půjdou i do odvetné jarní části. Roudné bylo na jejich síly, i když první dvě velké šance měli spartakovci, ale brejky zakončili mimo tyče. Malšani určili ráz od 8. minuty, kdy otevřel skóre kanonýr Kadlec. Po půlhodině proměnil další nájezd na brankáře K. Brůhu a stav byl již 0:3. Domácí snížili po rohu Tomkem, ale to rozjeté hosty nezastavilo. Dvakrát se prosadil Míka a čtvrtý gól připojil Kadlec, který nasázel za podzim úctyhodných 25 gólů. Posledních 17 minut dohrávali domácí v oslabení, když Tomek skosil před vápnem Míku. „Až na začátek a inkasovaný gól jsme měli utkání plně pod kontrolou. Jsem rád, že jsme se loučili s podzimem vítězstvím,“ ocenil kouč Pavel Cepák, jehož tým přezimuje na třetí příčce.

Protivínští diváci, kteří se přišli podívat na zápas svých barev proti Semicím, si museli připadat, jako kdyby koukali na záznam zápasu z minulého týdne. Čtvrtá minuta, první Hralova střela na protivínskou branku znamenala vedení Semic, dvě velké šance na druhé straně neproměněné, 13. minuta – druhá střela směrem k Váverkovi přinesla druhou branku po hlavičce P. Keclíka. Protivínští do poločasu snížili a do druhé části vlétli se snahou co nejdříve vyrovnat. Měli převahu, několik příležitostí, ale kýžené plichty dosáhli až pár minut před koncem opět Říhou. Jinak se na těžkém terénu odehrál bojovný a vyrovnaný zápas. Remíza je asi spravedlivá, ale je třeba přiznat, že k vítězství byly blíže „domácí“ Semice, které neproměnily tisíciprocentní tutovku a nastřelily tyčku. Poslední Semice v protivínském azylu uhrály čtvrtou remízu ve čtvrtém zápase.

Týn odehrál poslední zápas s Jankovem v Temelíně. Oba celky měly o neúspěšném podzimu ke spokojenosti daleko. Začátek měli Týnští luxusní a za čtvrt hodiny vedly po dvou standardkách hlavičkujícími Mezerou a Hudečkem 2:0. Jankov se probudil po přestávce a Votavova dorážka domácí zaskočila. Olympie si vytvořila další šance, ale Skála svůj tým podržel. Trest za neproměněné šance přišel v 81. minutě, kdy Hanzlík nabil Kocianovi, jehož rána skončila v horním růžku. „Bod je pro nás málo. Myslím si, že nám na podzim chyběla kvalita směrem dopředu a především branky našich dlouhodobě zraněných hráčů Štose a Housky,“ řekl končící kouč Václav Mareš. Jankov po sedmi porážkách v řadě potřetí neprohrál a před zimní pauzou opustil sestupové pozice.

Mirovice si připsaly třetí vítězství po sobě a zimu přečkají na sedmé příčce s 21 body. Po Protivínu a Dražicích zabodovaly do třetice i s favorizovaným Milevskem, které poslední tři utkání neskórovalo. Na půdě nováčka ale začali vzduchotechnici výborně a zásluhou Součka s Přibylem šli v 18. minutě do dvoubrankového trháku. S domácími ale dva inkasované góly po sobě nezacloumali, ba naopak. V rozmezí pěti minut se prosadili M. Štochl a J. Převrátil a ve 25. minutě bylo srovnáno. V nástupu do druhé poloviny trefilo Milevsko břevno, ale do sítě pálili už jen domácí. Obránce Huleš povedenou střelou dokonal obrat a vítěznou pečeť přidal dorážející Vondrák po akci M. Štochla. „V utkání bylo Milevsko více na balónu, fotbal se hraje na góly a těch jsme dali více my,“ uvedl spokojený kouč Mirovic Michal Čadek.

Strakonickému Junioru vyšla druhá polovina podzimu na jedničku. Sedm zápasů po sobě neprohrál a ze sestupových vod vystoupal až na deváté místo. Na závěr zvládl souboj s ohroženými Dražicemi. Už poněkolikáté vyšel Junioru úvod, který korunoval gólem po standardce Bílý. V dalších šancích se blýskl dražický brankář Počinek. Hosté odpověděli na startu druhého poločasu Marešem, který se objevil sám před Lízalem a nezaváhal. Naděje hostujícího týmu nadále držel Počinek, který vychytal v tutovkách jak Bílého, tak Smolu. Utkání spělo do nerozhodného konce, když byl po slalomu faulován v šestnáctce Dražic Bílý a Krejčí z pokutového kopu nezaváhal. „Chci všem hráčům poděkovat, jak jsme se dokázali zvednout. Začátek soutěže byl pro všechny náročný, ale 19 bodů je v konečném zúčtovaní pěkných,“ pochvaloval si domácí trenér Přemysl Šroub.

Šlágrem závěrečného kola byl souboj třetího s druhým, v němž se potkala mužstva držící dlouhou šňůru bez porážky. Jiskra neprohrála třináctkrát za sebou, Olešník zase jedenáctkrát. Třeboňští už v 8. minutě otevřeli skóre povedenou kombinací, na jejímž konci byl Radosta. Další příležitosti domácí nevyužili a Olešník během chvilky dvakrát udeřil Martincem a ujal se vedení 2:1. Kvalitní střetnutí před 320 diváky pokračovalo. Domácí dokázali vyrovnat znovu Radostou a i přes šance na obou stranách spělo k zasloužené remíze. Ve třetí minutě nastavení ale udeřili hosté po standardce střídajícím Hellerem a v olešnickém táboře propukla obrovská radost. Vystřídavší Szó vběhl oslavovat do hřiště z lavičky a uviděl za to druhou žlutou a následně červenou kartu. „Prohráli jsme 2:3, ale i přes zklamání z výsledku zápasu mám radost z předvedené hry. Vzhledem ke kvalitě soupeře si myslím, že utkání mělo divizní parametry,“ sdělil domácí kouč Karel Bicenc. „Zápas měl kvalitu. První poločas jsme byli lepší my, druhý zase domácí. Na konci jsme byli šťastnější,“ uznal lodivod Olešníka Roman Chlumecký.

Podzimní sezona krajského přeboru se v neděli odpoledne uzavřela střetnutím nováčka Třebětic s Osekem, v němž se loučil hlavní sudí Miroslav Vican starší z nedalekých Dačic. První poločas měli navrch Osečtí, kteří skórovali už v 7. minutě Hosnedlem. „Musím naše hráče pochválit, předvedli nejlepší výkon na podzim. Odbojovali to. Vedení jsme mohli několikrát navýšit,“ řekl Jindřich Dejmal, trenér Oseka. Hoch nastřelil jen tyč, šanci zazdil i Hosnedl. Domácí po přestávce přidali a po hodině hry zvrátili skóre F. Nehybou a O. Černochem z penalty. V závěru Osek přeskupil řady, uzdravený Carda se ze stopera vysunul na hrot a jeho velká chvíle přišla v 94. minutě, kdy zkušeně překonal brankáře Zejdu a stanovil konečnou remízu 2:2. Pro Třebětice to byla třetí domácí plichta v řadě. „Třebětice mají svou kvalitu, bod nakonec bereme,“ dodal Dejmal, jehož potěšilo přátelské prostředí a posezení s místními.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - SK Rudolfov 3:0 (2:0)

Góly: 17. Kössl, 42. Hrachovec, 48. Píša.

SK Mirovice - FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:2)

Góly: 20. M. Štochl, 25. J. Převrátil, 64. Huleš, 76. Vondrák - 12. Souček, 18. Přibyl.

FC AL-KO Semice - FK Protivín 2:2 (2:1)

Góly: 3. Hrala, 13. P. Keclík - 22. a 88. Říha

TJ Spartak Trhové Sviny - Malše Roudné 1:6 (1:3)

Góly: 43. Tomek - 8., 21., 33. a 80. Kadlec, 60. a 87. Míka, ČK: 1:0 (73. Tomek).

FK Junior Strakonice - TJ Dražice 2:1 (1:0)

Góly: 10. Bílý, 84. Krejčí (pen.) - 51. Mareš.

FK Olympie Týn n/Vlt. - SK Jankov 2:2 (2:0)

Góly: 9. Mezera, 13. Hudeček - 56. Votava, 81. Kocian.

TJ Jiskra Třeboň - FK Olešník 2:3 (1:2)

Góly: 8. a 62. Radosta – 28. a 31. Martinec, 90. (+3) Heller. ČK: 0:1 (94. Szó).

FK Sokol Třebětice - TJ Osek 2:2 (0:1)

Góly: 62. F. Nehyba, 65. (pen.) O. Černoch - 7. Hosnedl, 90. (+4) Carda.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Jan Škrle
 


 
Reklama