Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třebětice slaví první výhru, Olešník se rehabilitoval v Protivíně. Bez ztráty bodu jsou Roudné s Hlubokou

 
neděle, 3. září 2023, 15:22

Jihočeský kraj – Nováček Třebětice se po počátečním rozkoukávání dočkal první historického vítězství v nejvyšší soutěži v kraji. Na domácím trávníku zdolal Strakonice. Protivín utržil další debakl. Na hřišti U Obory propadl v první půli s Olešníkem. Stoprocentní zůstává Hluboká po páteční předehrávce s Mirovicemi, v čele se udrželo Roudné jasnou výhrou v Dražicích. Senzací kola je tříbodový zisk posledního Jankova na umělce v Milevsku.

V páteční předehrávce v hlubockém podzámčí se vítězství favorita nerodilo tak lehce, jak ukazuje výsledek. Mirovičtí přijeli bez kanonýra Matěje Štochla a i přes inkasovaný gól od Tomáše Taubera drželi přijatelný stav až do 75. minuty. „Do poločasu jsme měli vést vyšším rozdílem,“ uvedl domácí kouč Rudolf Otepka. Nováček do druhé půle změnil rozestavení a směrem dopředu útočil častěji než v první půli. „Když už jsme začínali mít více ze hry, tak domácím vyšel jeden brejk a zvýšili druhým gólem,“ litoval Michal Huleš, který u kormidla potřetí a naposledy zaskakoval za Michala Čadka. Čtvrt hodiny před koncem vyslal Tauber do úniku Rubicka a ten zakončil brejk přesně k tyči. V závěru se na malém vápně zbavil obránce Kadlec a ranou pod břevno přidal třetí gól. V závěru se mohl zapsat i domácí mladíček Dohnal, ale mirovický obránce včas zasáhl a střelu mířící do prázdné branky vykopl.

Protivín i Olešník měly po předchozích nepovedených vystoupeních co napravovat. Začátek patřil domácím Protivínu, vytvořil si řadu šancí, Olešník prospal začátek a jen díky střelecké nemohoucnosti domácích neprohrával v polovině prvního poločasu o tři čtyři góly. Poprvé chytající Cihla v brance Olešníku si dal smolného vlastence, ale pak Olešničtí zvýšili aktivitu a ve zbývajících minutách udělili domácím lekci. Do šaten se šlo za stavu 1:4. Protivínští o pauze dvakrát střídali, ale hosté si dávali pozor, aby tu po roce znovu neztratili třígólový náskok. „Do druhé půle jsme si říkali, že musíme dál zodpovědně, ale aktivně hrát a  neuspokojit se s výsledkem. Zápas jsme do konce zkušeně dohráli,“ hodnotil trenér Roman Chlumecký. Zaslouženou výhru Olešníka podtrhl pátou brankou Lafata, který se stejně jako Martinec zapsal dvakrát. „Fotbal se rozhoduje v šestnáctkách a tam jsme bohužel nedůrazní a nezodpovědní,“ zmínil domácí Miroslav Říha.

Rudolfov po výprasku v T. Svinech udržel proti Týnu čisté konto, ale mohla za to vychýlená muška hráčů Olympie. „Byl to pro nás smolný zápas,“ povzdechl si týnský trenér Václav Mareš. „Nebyli horším mužstvem, ale neproměnili jsme vyložené šance. To, co jsme především v první půli nedali, je trestuhodné. Nemohli jsme pomýšlet nad lepším výsledkem,“ mrzela Mareše fatální koncovka. „Perštát“ byl v tomto směru daleko produktivnější. Po půl hodině si zajistil dvougólový náskok. Už v 9. minutě se prosadil hlavou veterán Jan Šindelář a ve 32. minutě překonal brankáře Kubíka Ondřej Tlamsa. A to na třetí podzimní vítězství Rudolfova bohatě stačilo. 

Velkou radost prožil nováček v Třeběticích. Napočtvrté už se konečně dočkal prvních bodů při premiérové účasti v KP. Přitom Strakonice nemohly začít venkovní utkání lépe. Již v 1. minutě je poslal do vedení Bílý. Jenže do přestávky Třebětičtí zvrátili stav. Kozlík chytil penaltu i dorážku, ale napotřetí za přihlížení Strakonických už jej F. Nehyba propálil. „Druhou půli jsme začali opět dobře. Vytvořili si tlak a Bílého hlavičku vykopávali obránci z prázdné branky. Domácí se trefili v době našeho největšího tlaku z trestňáku a pak už to byla křeč,“ uvedl strakonický trenér Přemysl Šroub. Domácí navýšili v závěru stav až na 5:1, nastřelili tyč a břevno. Tyčku nastřelili i Strakoničtí. „Do konce prvního poločasu jsme soupeře zatlačili a přehrávali, podařilo se nám i vstřelit dvě branky, což bylo pro další průběh zápasu zásadní,“ poznamenal kouč vítězů Marek Černoch.

Jediným týmem v soutěži, který ještě neskóroval, jsou Dražice. Na první gól v novém ročníku čekají již tři zápasy, tj. 270 minut. Lídr přeboru jasně převzal iniciativu od začátku utkání a již po čtyřech minutách jej uklidnil vedoucí gól Navrátila. Dražická obrana pak neustrážila nejlepšího střelce Kadlece a těsně před odchodem do kabin se potřetí prosadil svým prvním letošní gólem Míka. Druhý poločas se dohrával jen z povinnosti. Favorit přidal čtvrtý gól v samém závěru Kadlecem, pro něhož to byl již osmý zásah, a připsal si čtvrtou výhru v řadě. Trenéry Cepáka s Bernátem potěšil i fakt, že odehráli zápas bez udělené žluté karty. „První poločas jsme odehráli velice dobře a zápas jsme měli pod kontrolou. Naše výhra byla jednoznačná. Se ziskem 12 bodů ze čtyř zápasů jsme spokojeni, přijdou ale určitě těžší zápasy,“ nepřeceňoval výhru kormidelník lídra Pavel Cepák.

Osek navzdory přesvědčivému výsledku 5:2 sehrál s T. Sviny těžké utkání. Hrdinou Dejmalova družstva se stal záložník Sebastien Hosnedl, autor tří gólů. Zdeněk Křížek seděl jen na střídačce a závěrečných 14 minut vyběhl do útoku. Hostující Spartak zaskočil domácí ve 12. minutě trefou Jiřího Macáka. Další šance bratři Macákové zahodili a tak se Osek dostal do hry po půl hodině. Po fatální chybě proměnil následnou penaltu kapitán Hoch. V rozmezí deseti minut hosté třikrát inkasovali. „Na Osek se nám bohužel nedaří. Od začátku jsme nehráli to, co jsme chtěli,“ sdělil svinenský kouč Martin Písko. „Druhý poločas jsme se mohli nadechnout na zvrat, ale neproměněná penalta nás vrátila zpět na zem. Pak už z naší strany byla jen křeč a zaslouženě jsme prohráli,“ dodal Písko. Ve druhé minutě nastavení završil hattrick domácí Hosnedl.

V Milevsku se zrodilo překvapení kola. Vzduchotechnici musí hrát na umělce, utkání s Jankovem mělo v úvodu očekávaný scénář. Domácí si dokázali vytvořit dostatečný počet brankových příležitostí na výraznější odskočení ve skóre. Po dvaceti minutách se zdálo být jasno. Po gólech J. Hadáčka a Kortana získali Milevští náskok 2:0, hrálo se na jednu branku, ale další gól už pohříchu nepřidali. Po ojedinělém protiútoku snížil Votava a v nastavení první půle zblízka vyrovnal Hájek. „Máme pět hráčů mimo,“ sdělil trenér Táborský o přestávce. Ve druhém dějství se většina hry odehrávala na půlce Jankova, ale ten dal Milevsku pořádnou lekci. Další brejk v 78. minutě zakončil opět Martin Votava a pět minut do konce skóroval obránce Jirkovský na 2:4. Pro domácí studená sprcha, pro Jankov po delší době zase radost z fotbalu.

Ani čtvrtý zápas po sobě neznamenal pro Semice bodový zisk. U rybníka Svět se favorit nadřel na očekávané body. Trenér Semic Vondrášek měl k dispozici konečně dost hráčů nejen do základu, ale také na lavičku. AL-KO zaskočilo domácí ve 28. minutě Pohnánovou brankou, ale radost v hostujícím táboře trvala jen sedm minut, než vyrovnal třeboňský kanonýr Martin Průcha. A byl to znovu útočník Průcha, který v 61. minutě po standardce strhl vedení na stranu Jiskry. Hosté se v dalších minutách tlačili dopředu, připravili domácím horké chvilky, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. „Závěr jsme si pohlídali a znovu vyhráli o gól. Nemůžeme čekat každý týden gólovou smršť, i když by to bylo hezké. Jsem rád, že jsme zakončili anglický týden vítězstvím,“ těšilo třeboňského trenéra Karla Bicence. „Rozhodně jsme nebyli horším týmem, bod jsme si zasloužili. Domácí se museli bát o vítězství do posledních vteřin,“ řekl zklamaný kouč Jaroslav Vondrášek, jehož tým se bude snažit ukončit nelichotivou sérii v příštím kole doma s Třeběticemi.

Výsledky 5. (4.) kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - SK Mirovice 3:0 (1:0)

Góly: 26. Tauber, 76. Rubick, 84. Kadlec.

FK Protivín - FK Olešník 1:5 (1:4)

Góly: 15. vlastní (Cihla) - 7. a 53. Lafata, 22. a 31. Martinec, 41. Toth.

SK Rudolfov - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:0 (2:0)

Góly: 9. Šindelář, 32. Tlamsa.

FK Sokol Třebětice - FK Junior Strakonice 5:1 (2:1)

Góly: 60 a 90. R. Nehyba, 9. Habr, 35. F. Nehyba, 78. Švarc - 1. Bílý.

TJ Dražice - Malše Roudné 0:4 (0:3)

Góly: 18. a 88. Kadlec, 4. Navrátil, 45. Míka.

TJ Osek - Spartak Trhové Sviny 5:2 (3:1)

Góly: 40., 70. a 90. (+2) Hosnedl, 32. Hoch (pen.), 42. Černý - 17. L. Macák, 56. J. Macák.

TJ Jiskra Třeboň - FC AL-KO Semice 2:1 (1:1)

Góly: 35. a 61. Průcha - 28. Pohnán.

FC ZVVZ Milevsko - SK Jankov 2:4 (2:2)

Góly: 15. J. Hadáček, 20. Kortan - 29. a 78. Votava, 45. (+1) Hájek, 85. Jirkovský.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Ján Honza, Jan Škrle
 


 
Reklama