Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Učitelé základních a mateřských škol se školili na Složišti

 
sobota, 2. září 2023, 10:31

V posledním týdnu prázdnin proběhlo ve spolupráci Okresního fotbalového svazu České Budějovice a SK Dynamo České Budějovice školení učitelů základních a mateřských škol.

Ve velmi přátelském duchu se odehrál pondělní (28.8.) i středeční (30.8.) workshop pro učitelky ze základních a mateřských škol. V teoretické části se hovořilo o potřebách dětí, spolupráci s rodiči a didaktice pohybové průpravy. Po dobré kávě a krátké přestávce, která se využila k bližšímu seznámení a další diskuzi, následoval přesun na hřiště.

V praktické části byly představeny různé pohybové hry a cvičení se zaměřením na koordinaci, psychomotoriku a senzomotoriku. Dále způsoby hraní v omezeném prostoru, s větším počtem dětí, zdravotní aspekty některých cvičení, variabilitu použití běžných pomůcek atp.

V obou částech se všechny zúčastněné učitelky a učitelé aktivně zapojovali, přispívali do diskuse dotazy a také svými bohatými zkušenostmi.

„Vzhledem ke kladným ohlasům věříme ve stabilní účast při příštích příležitostech, což nám umožní na probíraná témata navázat a věnovat se jim více do hloubky. Zároveň se těšíme, jaké další akce u nás nebo přímo v jednotlivých školách z další iniciativy vzejdou a děkujeme za jejich aktivní účast,“ uvedl Václav Míka, Grassroots trenér mládeže (GTM) OFS Č. Budějovice.

Napsal(a) GTM OFS Č. Budějovice | Tisková zpráva | Foto GTM OFS Č. Budějovice
 


 
Reklama