Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kluci odmakali každý trénink, pochvaluje si Dejmal v Oseku

 
středa, 2. srpna 2023, 09:01

Osek – Trenér Jindřich Dejmal má za sebou zajímavé trenérské štace. Kromě krajských mančaftů trénoval v minulosti i ty ligové. O jeho zkušenosti se teď budou moci opřít v Oseku, kam v létě přišel. Je tak jedním z osmi nových kormidelníků u týmů z krajského přeboru, kteří usedli na uvolněné místo.

Jak došlo k tomu, že jste se stal trenérem Oseka?

V podstatě to byla náhoda. Byl jsem nominovaný Michalem Průchou jako trenér jihočeského výběru na exhibici do Strunkovic nad Blanicí a byl tam jeden z majitelů Oseka. A tam proběhla první oťukávačka. Odešel jim trenér a moc s tím nepočítali. Oslovili mě popravdě se mi do toho moc nechtělo. Protože tam, kde se nechce trénovat, tam to není pro mě. Byl jsem i varovaný, že moc lidí v tomto mančaftu netrénuje (směje se). Ale chtěl jsem to zkusit. Motivační by pro kluky mohlo být třeba i to, co všechno mám za sebou.

Co jste během přípravy už stihli?

Máme za sebou pár tréninků a přáteláků. V úterý jsem byl poprvé na sto procent spokojený, protože nás bylo asi čtrnáct. Byli i dva brankáři, takže jsem mohl udělat trénink, který jsem si připravil. Předtím jsem s nimi absolvoval jen běžecké tréninky, abych věděl, jak na tom jsou. Měřil jsem jim i tep. Zjistil jsem, že dvě třetiny hráčů jakž takž, ale ta jedna třetina byla dost poznamenaná, takže jsem s nimi udělal ještě další běžecký trénink. Předchozí trenér tu prý s hráči chtěl hrát zápasy hned bez přípravy, a kdyby se pan Ježek díval z nebe a já tohle udělal, tak by mi asi vzal průkaz trenéra. Jestliže hráči mají pět týdnů volno a pak s nimi jdete hned na hřiště hrát utkání, to je dle mého názoru špatně. Je to o zranění. Odběhal jsem s nimi tedy tři tréninky a pak sehrál utkání. Získali jsme i brankáře, Zdeněk Křížek je sice náš hráč, ale musí se věnovat práci v Dynamu. Z Písku jsme tedy dostali brankáře Pokorného a za to jsem rád. Teď si budu přát, aby se kluci namotivovali, tréninky odjeli na naplno.

Co vám přátelské zápasy ukázaly?

Kdybych měl vycházet z toho, co mi ukázaly, tak už bych zůstal doma. Protože slovíčko taktika hráčům nic moc neříkala. Třikrát jsme vedli a prohráli jsme 3:4 po špatně takticky zvládnutém závěru. To mi nebylo příjemné, ale na tom se dá pracovat. Po Dobré Vodě hrajeme ještě 5. srpna ve Vodňanech.

Přišly tedy nějaké posily?

Ano, přišel už zmiňovaný brankář Pokorný a ten by nám měl hodně pomoct si myslím. Měl celou přípravu v Písku a je to bývalý mládežnický hráč Dynama. Do Písku pustili Lercha a z Písku k nám přišel Pokorný.

A nějaké odchody ještě nastanou?

To už snad ne.

Co vaše předchozí trenérské štace?

V poslední době jsem působil v Dobré Vodě, pak jsem byl v českobudějovické Slavii a teď přicházím do Oseka.

Jaké máte cíle do nové sezony?

Chtěl bych kluky nejprve pořádně poznat a něco uhrát, protože co se uhraje na podzim, tak na jaře jako když najdete. Osek měl loňský podzim nic moc, na jaře pak ale uhrál 29 bodů. To kdyby se opakovalo, tak by to bylo skvělé. Chtěl bych, abychom se nemotali na konci a aby ta nálada byla dobrá. Otázka psychiky je důležitá. Ale jak jsem řekl, tréninky, co zatím máme za sebou, kluci odmakali. Chci je motivovat dále a dále. Pokud budou trénovat, nemám o ně strach, kvalitu máme.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle